3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yayla İlköğretim okulu 1. oldu

Zonguldak İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Müdürlüğü Koordinatörlüğünde İlköğretim Okulları arası 7. sınıf öğrencilerinden oluşan Beslenme konulu bilgi yarışması düzenlendi. 9 İlköğretim Okulunun katıldığı yarışmalar sonrasında Yayla İlköğretim Okulu birinci oldu.


Sağlık Bakanlığı Temel Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında yapılan ortak çalışma ile Türkiye genelinde İlköğretim Okulları 7. sınıf öğrenciler arasında yapılan Beslenme konulu bilgi yarışması Zonguldak’ta düzenlendi. Kadın doğum ve Çocuk Hastanesi Eğitim salonunda, Mehmet Akif Ersoy, Yayla, Bahçelievler, Köksal Toptan, Zonguldak, Karaelmas, Dumlupınar, Arslan Zeki Demirci ve Gazi İlköğretim Okulu arasında düzenlenen yarışmalar sonrasında Yayla İlköğretim Okulu 15 sorunun tamamına cevap vererek birinci oldu. Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu öğrencileri de 15 sorunun 13’üne cevap vererek ikinci olmayı başardı.


Yarışmanın jüri üyeliğini İl Sağlık Müdürlüğü Eğitim Şubesi Müdürü Arslan Acar, Halk Sağlığı Müdürü Esra Kılıç Kocabaş, Biyoloğ Erdoğan Kapusuz, Öğretmen Meryem Seher Yozgatlı’dan oluşurken, yarışmada çok zor sorular karşısında öğrencilerin çok iyi hazırlanmış olmaları dikkatlerden kaçmadı. Yarışmada birinci olan Yayla İlköğretim Okulu ile ikinci olan Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu öğrencileri, önümüzde günlerde diğer ilçe birinci ve ikincilerinin katılacağı finalde Zonguldak’ı Merkezde temsil etmeyi hak kazandı.


Yarışma ile ilgili bir değerlendirme yapan İl Sağlık Müdürü Dr. Öner Güner ise, “Çocuklarımızın beslenme konusunda bilinçli olmaları bizleri oldukça memnun etmiştir. Bu bilinci en üst seviyeye ulaştırmak için düzenlediğimiz yarışmaları sürdürmeyi düşünüyoruz. Önümüzdeki günlerde İl ve İlçelerdeki dereceye giren Okulların katılacağı final müsabakalarının çok çekişmeli geçeceğini inanıyorum. Bu nedenle şimdiden finalde yarışacak olan okullarımıza başarılar diliyorum” dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 3 Aralık 2008 Çarşamba 16:21:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
asiye dağlı IP: 88.228.189.xxx Tarih : 3.12.2008 19:34:44

bizim okul bu işteee 1. laik bir okul helal olsun yayla ilk ögretim bizim sınıftan katılan derya seni tebrik ediyorum. yayla ilk ögretim okulu..... bizim okul işte