7
Mayıs
2024
Salı
ZONGULDAK

Yayla şenlikleri iptal!

TRABZON YAYLA ŞENLİKLERİ İPTAL EDİLDİ

Zonguldak Trabzon Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı Adil Bahadır ve yönetim kurulu yaptığı basın açıklamasında, geleneksel olarak düzenlenen Yayla Şenliklerinin iptal edildiğini söyledi.

Trabzon Derneği Başkanı Adil Bahadır yaptığı basın açıklamasında, TTK Karadon Müessese Müdürlüğü’nde meydana gelen grizu faciası nedeniyle Yayla Şenlikleri’ni iptal ettiklerini ifade etti. Bahadır, “19 yıldan beri Geleneksel Yayla Şenliğimizi yapmaktayız. Bu yıl TTK Karadon Müessese Müdürlüğünde meydana gelen grizu faciasında yaşamlarını yitiren 30 madenci kardeşimizin vefatı ve aynı zamanda 2 işçimizin hala bulunamamasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Ayrıca şehit olan askerlerimizin de üzüntüsünü camia olarak yaşamaktayız. Bu nedenlerden dolayı geleneksel olarak yaptığımız Yayla Şenliğimizi iptal etme kararı aldık” dedi.

27 Haziran 2010 günü ikindi namazına müteakip ölen madenciler ve şehitler için Ulu Cami'de mevlit okutulması kararı aldıklarını belirten Bahadır, şöyle devam etti;

“Bu vesile ile ölen kardeşlerimizin ve şehit olan asker kardeşlerimizin yakınlarını da bu Mevlidi Şerif’e davet ediyoruz. Ayrıca ölen 30 madenci kardeşlerimizin 4 yıllık yüksek okullarda okuyan çocuklarına 2010-2011 eğitim ve öğretim yılında dernek olarak burs vermeyi düşünüyoruz. Her yıl şenliklerimizi özlemle bekleyen hemşerilerimizin de bizi anlayışla karşılayacaklarını umuyoruz. Ülkemiz ve şehrimiz de böyle kazaların yaşanmamasını temenni ediyoruz. ”

İHA
Yayın Tarihi : 19 Haziran 2010 Cumartesi 13:36:04
Güncelleme :19 Haziran 2010 Cumartesi 14:11:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?