3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yazıcı: Alaplı Ramazana hazır

Zonguldak'ın Alaplı ilçesinde Ramazan ayı boyunca iftar yemeği, ramazan kumanyası dağıtımı ve feshane şenlikleri düzenleneceği bildirildi.


Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, belediyenin Ramazan ayı hazırlıklarını tamamlandığını belirterek, "Belediyemiz, Ramzan ayı boyunca kurumsal sosyal sorumluluğu gereği her yıl olduğu gibi bu yıl da, gönüllerimize huzur, sofralarımıza bereket, sosyal hayatımıza birlik, dirlik huzur, barış ve esenlik getiren bu günleri vatandaşlarımızın en iyi şekilde değerlendirebilmesine yardımcı olmak amacıyla çalışmalarını tamamlamıştır" dedi.
Ramazan ayı süresince, eski köprü başındaki sosyal tesislerde kurulacak aşevinde iftar yemeği verileceğini belirten Yazıcı, "Bunun yanında, titiz ve itinalı bir çalışma sonucu yardıma muhtaç olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza Ramazan kumanyası yardımı yapılacaktır. Ramazan kumanyaları paketler halinde yardıma muhtaç vatandaşlarımıza dağıtılacaktır" şeklinde konuştu.


FESHANE ŞENLİKLERİNE DAVET
Alaplı'da bu yıl Feshane şenlikleri düzenleyeceklerini belirten Yazıcı, "Ramazan ayında sosyal etkinliklerimize bir yenisi daha eklenmiş ve "Feshane Şenlikleri" düzenlenmiştir. Ramazan ayı süresince Belediye Şehir Parkımızda sahnelecek olan "Geleneksel Direkler Arası 11 Ayın Sultanı Feshane Şenlikleri"nde Karagöz Hacivat Kukla Tiyatrosu Gösterileri, Kanto ve TSM Mini Faslı, Keloğlan ve Cücesi Oyunu, Nasreddin Hoca Fıkraları, İbiş ve Masallar, Aşuk ile Maşuk, Arap Bacı, Palyaço Gruplarının Gösterileri, Mini Clup Dansları, Çocuk Animasyonları, Dünya Çocukları Şarkıları ve Dansları, Wald Disney Kahramanları, Dev Ekran Sinevizyon Gösterileri, Işık Gösterileri, Gösteri Fişekler Gösterimi, Tahta Bacak Uzun Adam gösterileri, kanto, Tıpatıp Show gösterileri, Mevlevi Grubu, Alev Yutan Adam gösterisi, Ramazan Ayı Sokak Satıcıları gösterileri, ilizyon gösterileri Ramazan Şenlikleri'nde yer alacak animasyon ve etkinliklerden bazılarıdır. Ayrıca Şenlikler kapsamında Otah Çadırı'nda protokole iftar yemeği verilecek, çocuklarımıza balon dağıtılacaktır. Alaplı Belediyesi olarak amacımız vatandaşlarımızın mübarek Ramazan ayını en iyi şekilde değerlendirmelerini, Ramazanın manevi havasını eğlenerek yaşamalarını sağlamaktır. Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının şahsımız, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlar, huzur ve barış getirmesini, bizleri manevi yönden yüceltmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2008 Pazartesi 14:16:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?