3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yazıcı'nın 2008 için planları neler

Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında 2007 yılında yapılan çalışmalar ve 2008 yılında hedeflenen çalışmalar hakkında da bilgiler verdi.
Alaplı Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, belediye toplantı salonunda düzenlediği ve Belediye Meclisi Üyeleri ile bazı Ak Parti yöneticilerinin de katıldığı 2007 yılı değerlendirme toplantısında, "Alaplı'nın sadece makyaja ihtiyacı kaldı" dedi.


Ekrem Yazıcı, düzenlediği basın toplantısında belediyenin 2007 yılı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Alaplı'da 8. ve 9. aylarda sahil gezinti alanının da hizmete girmesiyle bambaşka bir çehreye kavuşacağını belirten Yazıcı, "Alaplı bu aylarda arenaya dönecek" dedi.
Yazıcı, Belediye'nin 2007 yılı çalışmalarını şu şekilde anlattı;


"2006 Nisan ayında başlayan altyapı kanalizasyon sistemi 2007 sonu itibariyle tamamlanmıştır. 2007 ocak ayından itibaren Alaplı'nın Karşıyaka hariç her yerinde gaz kullanılmaktadır. Karşıya Mahallesindeki çalışmalar devam etmekte olup 2008 Şubat ayında tamamlanacaktır.Yapılan altyapı kanalizasyon ve doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolların kaplama çalışmaları yoğun bir şekilde devam etmiştir. Bu bağlamda ana yolların sıcak asfalt kaplaması Karşıyaka hariç tamamlanmıştır. Toplam 20.000 ton sıcak asfalt kullanılmıştır. Ana yolların haricindeki tali yolların bakımı, kısmi asfalt-betonlama ve parke kaplaması yapılmıştır. Ayrıca bu yollara ait sanat yapıları bordür çalışmaları yapılmıştır.Taşbaşı tarafı dolgusu bitirilmiş olup tahkimat / koruma çalışmaları devam etmiştir. Karşıyaka tarafı dolgusuna başlanılmış olup yaklaşık 10.000 m2 alan doldurulmuştur. Çakıl ocağı 2007 yılında da belediyemizin ihtiyaçlarını karşılamış olup, piyasaya da hizmet vermiştir. Parke tesisimiz de belediyemizin ihtiyacını karşılamış olup, piyasaya da satışlarını gerçekleştirmiştir. 2007 yılında 35.000m2 parke üretimi gerçekleşmiştir. Beyaz Masa 2007 yılında basın ve halkla ilişkiler müdürlüğü bünyesine alınmış olup, hizmetine daha verimli bir şekilde devam etmiştir. 2007 yılında her sene olduğu gibi web sitesi güncelleştirildi, güreş festivali, sünnet şöleni Ramazan iftar çadırı ve evlere yemek dağıtımı, ihtiyaç sahiplerine gıda yardımı etkinlikleri yapılmıştır ve devam edecektir. Fen İşleri ve Zabıta biriminin ihtiyacı için 4 adet yeni araç satın alınmıştır. Ayrıca itfaiye amirliğinin acil ihtiyacı olan, tam donanımlı itfaiye aracı satın alınmıştır. İncivez Çamlığı mesire alanı olarak tanzim edildikten sonra çevre orman ile yapılan protokol neticesinde belediyemize devri gerçekleşmiştir. 2008 yılı itibariyle halkımızın hizmetine sunulacaktır. Yeni kapalı pazaryeri halkımızın hizmetine sunulmuştur. Kalan eksiklikler en kısa zamanda bitirilip tam manasıyla bir alışveriş merkezi olarak vatandaşlarımıza hizmet sunulacaktır. Ereğli Organize Sanayi yönetimi ile yapılan protokol neticesinde buraya su verilmesi için tüm işler bitirilmiştir. 2007 yılında toplam 56 adet yangına ve değişik olaylara müdahele edilmiştir. İtfaiyemizin daha iyi hizmet sunması için yeni araç alınmıştır. Alaplıspor kulübünün aktif hale gelmesi sağlandı. Belediye Telekom kuruldu. Geçici işçiler kadroya ve sendikaya bağlandı. 9. ay itibariyle normal kadroya geçeceğiz. Alaplı'yı tanıtım marka çalışıldı. Hükümet binası, anasağlık binası, yüksek okulun spor kompleksi açıldı. 3388 Belediye içersinde alt yapısı tamamlanan 229 belediye içindeyiz."


ALAPLI BELEDİYE BAŞKANININ 2008 YILI HEDEFLERİ
Belediye Başkanı Ekrem Yazıcı, 2008 yılında yapılacak olan çalışmalarla ilgili olarak da bilgi verdi. Yazıcı, 2008 yılındaki çalışmaları da şu şekilde özetledi;
"Dolgu işlemi bitmiş olup üstyapı çalışmaları, yürüyüş yolları, ağaçlandırma işlemleri yapılacak olup halkımızın hizmetine sunulacaktır. Karşıyaka tarafında dolgu çalışması devam etmekte olup 2008 yılında dolgunun tamamlanması planlanmıştır. 2007 yılında yapılamayan altyapı ve doğalgaz çalışmaları ile bozulan yolların asfaltlanması, betonlanması, parke döşemesi 2008 yılında tamamlanması planlanmıştır. Tamamlanan altyapı ve doğalgaz çalışmaları neticesinde park ve bahçe peyzaj düzenlemeleri yeniden ele alınıp kalıcı çözümler üretilecektir. Alaplı'mızda eksikliği duyulan bir kültür merkezi inşaatı için proje çalışmaları başlatılmıştır. 2008 yılında ihale sürecinin bitmesinden sonra inşaatına başlanılacaktır. Kültür sitesi çok amaçlı bir salon, toplantı, seminer, sinema gösterimine uygun olarak planlanmıştır. Karşıyaka'daki mevcut terminal yetersiz olup, yeni modern bir terminal yapılması planlanmıştır. Yapılacak terminalin bir ticaret merkezi ile bütünleştirilmesi planlanmaktadır. Pazaryerinin yeni yere taşınması nedeniyle boşalan alana çok amaçlı alışveriş merkezi, bankalar vs. gibi alanın belli bir kısmını kullanarak, merkezin etrafında yeşil, oyun alanları gibi projenin çalışmalarının başlaması planlanmıştır. Belediyemize tahsisli olan alanın spor kompleksi, güreş, atletizm pisti, tribünü ile birlikte yapımı planlanmıştır. Projesi hazır olan kompleksin inşaatına 2008 yılında başlanılıp bitirilmesi planlanmıştır. Alaplı'ya hizmet veren mezbahane ruhsat alma kabiliyetini yitirmiş olup, yeni bir mezbahane yapımı planlanmıştır. Altyapı kanalizasyonu inşaatı tamamlanmış olup toplama merkezinden denize deşarjı planlaması yapılmış olup 2008 yılında yapılması planlanmıştır. Alaplı deresinin temizliği, Diyaliz ve Müstelimatı, Marina, Bölge Trafik, Orman İşletme yanı, eski PTT yerinin alınması, tersanelerin en kısa sürede hayata geçirilmesi, Kültür Sitesi, spor tribünün yapılması planlanmaktadır" dedi.


Yazıcı, ayrıca 2008 yılı içersinde toplu taşımacılık ve suya zam yapılabileceği sinyalini verdi.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 03:42:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?