3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yazıcıoğlu'nun ölüm araştırması

Seçim gezisi için bindiği helikopterin düşmesi sonucu yanında bulunanlarla birlikte yaşamını yitirdiği belirlenen BBP Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun mezarlıklarda ölüm yaşları ile ilgili tespit yaptırdığı ortaya çıktı.
 

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu'nun 2005 yılında Erdemir'in satılması gündeme geldiği dönemde il başkanlarına, ülke genelindeki mezarlıklardaki mezar taşlarında yazan ölüm ve doğum tarihlerini tespit ettirerek, ülkedeki ölüm yaşının ortalamasını çıkartmıştı. Yazıcıoğlu, Erdemir'in satılmaması için Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde 17 Haziran 2005 yılında yapılan yürüyüşe katılmış yürüyüşün ardından geçtiği Düzce'de ölüm yaşının 60'ı geçmediğini açıklamıştı.

Emeklilik yaşının yükseltilmemesini isteyen Yazıcıoğlu, "BBP İl Başkanları mezarlıklarda mezar taşlarında ki doğum ve ölüm tarihlerinden vatandaşlarımızın yaş ortalamalarını çıkartmıştı. Türkiye'deki yaş ortalaması 60'ı geçmiyor. Bu konuda Avrupa insanı ile kıyaslanıyoruz. Avrupalı yaptığı iş kadar sağlık ve eğitim hizmeti alıyor. Bizi onlarla kıyaslayamazlar çünkü onların yaşam standartları bizimkinden kat kat büyük. Kadınlarımız daha erken yıpranıyor. Gündüz işte çalışıp geldikten sonra ev işlerinde iki kat yoruluyor.


Süratle yıpranan bir kadın profilimiz var. Bu durumda sosyal güvenlik sisteminde açık olduğu ortaya çıkıyor. Bütün sosyal güvenlik birimlerini bir çatı altında toplayıp, sosyal güvenlik sistemini ilişkilendirmek gerekiyor" ifadelerine yer vermişti.
 

İha
Yayın Tarihi : 28 Mart 2009 Cumartesi 16:06:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Mesut Erdi IP: 78.161.64.xxx Tarih : 28.03.2009 21:09:48

GİTTİN BE REİS.SENDE GİTTİN. ET TIRNAKTAN AYRILMAZ DERLER YA PEKİ BAŞ GÖVDEDEN AYRILIR MI. AYRILIRMIŞ BE REİS, AYIRDILAR. NE YAPAR ŞİMDİ BU GÖVDE BAŞSIZ YANİ SENSİZ. YA NE YAPAR ŞİMDİ DENİZ YILDIZLARI SAHİLDE... HOŞÇAKAL REİS HOŞÇAKAL.