3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yazılı sınavı 'Yeşare'ler verdi

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından 2004 yılından bu tarafa yapılan “ Kadın Çiftçiler Yarışıyor “ adlı bilgi yarışmasının Çaycuma İlçesindeki kısmı tamamlandı.

Çaycuma’da yapılan yazılı sınavda aynı ismi taşıyan Yeşare Verdi’ler, birinci oldu. Çaycuma Ticaret ve Sanayi Odası lokalinde yapılan yazılı sınavla çiftçiler yarıştı.

Zonguldak İl tarım Müdür Yardımcısı Cemalettin Çataklı’nın jüri başkanlığı yaptığı yarışmada 19 grup halinde 38 bayan çiftçi yarıştı. Test usulü yapılan ve 20 sorunun yer aldığı yarışmada Geriş Köyü’nden katılan ve aynı ada ve soyada sahip Yeşare Verdi, isimli çiftçiler birinci olurken, ikinciliği Kayıkçılar köyü’nden Şehriye Gider ile Gülten Cura, üçüncülüğü ise Yasemin Gider ve Emine Korkmaz isimli çiftçiler elde etti. Çaycuma İlçe Tarım Müdürü İrfan Soysal, başarısı için kutladığı çiftçileri, il ve bölge şampiyonalarında başarılar diledi.

Zonguldak’a bağlı diğer ilçelerde yapılacak yarışmaların birincileri 07 MART 2008 tarihinde İl Tarım Müdürlüğünde yapılacak olan bilgi yarışmasına katılmaya hak kazanacak. Burada yapılacak yarışmayı kazananlar çiftçiler ise Bartın İlinde yapılacak olan Bölge Birinciliği’nde yarışmaya hak kazanacak.

iha
Yayın Tarihi : 21 Şubat 2008 Perşembe 14:35:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?