3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yedi yaşında 60 kilo

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli beldesinde, 7 yaşındaki Armutçuk İlköğretim Okulu öğrencisi, sürekli kilo aldığı için 60 kilogram ağırlığa ulaştı.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk İşletmesi'nde yerin 550 metre derinliğinde işçi olarak çalışan Reşat Avcı'nın (33), ilk çocuğu Bayram Avcı, 3 yaşından itibaren aşırı şekilde kilo alıyor. 7 yaşındaki bir çocuğun ortalama kilosu 25 olması gerekirken Bayram, 60 kilo ağırlığa ulaştı.

Aynı okulda okuyan oğlu Bayram ve kızı Sema Nur'u (9) elinden tutarak eve getiren baba Reşat Avcı, Bayram'ın aşırı kilo almasından şikâyetçi. Avcı, tedavisi için oğlunu birçok doktora götürdüğünü ancak netice alamadığını söyledi. Anne Hanife Avcı da, oğlu Bayram'ın düzensiz beslenmesinden yakındı. Bayram'ın öğünler dışında da yemek yediğini belirten anne Avcı, "Bayram gece bile kalkıp yemek yiyor. Bunun da önüne geçemiyoruz. Aşırı kilo aldı. Babası 42 beden giyiyor oğlum Bayram ise 44 beden elbise giyiyor. Babasının elbiseleri bile olmuyor." diye yakındı.

Hanife Avcı, Bayram'ı bakkala gönderdiğinde aşırı kilosundan dolayı ancak yarım saatte gelebildiğini anlattı. Sürekli kilo almasına üzülen Bayram Avcı ise okulda arkadaşlarının kendisiyle "şişko" diyerek alay ettiğini ifade etti. Evde spor yaparak zayıflamaya çalışan Bayram Avcı, kilolarından dolayı elbiselerini giyerken de çok zorlanıyor.

Sabah internet
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2006 Salı 12:59:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?