3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yeni hakem kurulundan ASKF'ye tepki

Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Zonguldak’a atanan İl Hakem Kurulu’nun yeni başkan ve üyeleri, yaptıkları açıklama ile Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu’na (ASKF) tepki gösterdi.


Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Merkez Hakem Kurulu (MHK) tarafından Zonguldak İl Hakem Kurulu (İHK) Başkanlığı’na atanan Erol Pesen yönetim kurulu üyeleri ile birlikte yaptıkları basın açıklamasında, ASKF Başkanı Tahir Buyurucu’ ya tepki gösterdi. Eski İHK’nin kiraladığı ASKF’ye ait odanın kapısının kilitlenerek yeni İHK’nin kapı dışı edildiğini belirten Erol Pesen, “06 Haziran tarihinde MHK tarafından İl Hakem Kurulu olarak atandık. Bizler ne şapkadan çıktık. Nede MHK sihirbazlık yaptı. Deyim yerindeyse atanan bireylerin hepsi bu camianın mutfağında yetişmiş, İHK üyeliği, Dernek üyeliği, Dernek Başkanlığı ve yöneticiliği yapmış, en önemlisi futbol sahasının tozunu toprağını yutmuş, bayrak kaldırmış, düdük çalmış ve klasmanların çeşitli kademelerinde ilimizi başarıyla temsil emiştir. Hedeflerimiz üst noktalardır. Bu göreve atanmamız sonucunda inanılmaz destekler aldık. Göreve atandığımız günden bu yana ASKF Başkanının anlaşılmaz tutumuna bir anlam veremedik. Tahir Buyurucu’nun kendi başına buyruk tavırlarını hoş ve şık bulmuyoruz. Bilindiği gibi hakem camiasının kendine ait binası olmadığı için ASKF’ nin binasında misafir konumundaydılar. Bu binanın bir katını Hakemler Derneği kiralamış, solunu dernek lokali, küçük bir odasını dernek yönetimi ve diğer odasını da İHK ve İGK’nin toplantı odası olarak kullanmıştırlar. Bizler görev teslimi için bu binaya gittiğimizde kapısı ardına kadar açık Dernek lokali, Denek yönetim kurulu odası. Yöneticiler bizleri karşıladı. Onlara bırakılan dökümanları bir garip devir teslim ile İHK’nin toplantı odasının anahtarını sorduk. Aldığımız yanıt ise, ‘Tahir Buyurucu’nun odayı kilitleyip anahtarı aldığı’ oldu. Başkan birinci gün değil, birinci saat değil birinci dakikadaki bu tavır hiç olmadı. Önemli olan bizlere karşı tavrınız ve yaklaşımınızdı. Ama hakkını yememek lazım. Bu atamayı ilk duyduğunuzdaki ilk heyecanınızı bizzat yaşadık ve dünürünüz olan hakem ağabeyimiz ‘Suat Ateş’i de alsaydınız keşke’ diye biten söyleminizi de, spor kamuoyunun takdirine bırakıyoruz” dedi.


Pesen devam eden açıklamasında bu davranışın İl Hakem Kurulu’na karşı görmediklerini tüm hakem camiasına karşı yapılan davranış olarak gördüklerini kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 18:39:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?