3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Yeni işçi alımı için söz aldım'

Türkiye Taşkömürü Kurumu'na (TTK) bağlı 5 müessesede yeraltı işyerlerinde çalıştırılmak amacıyla 3 bin işçi alımı için gerçekleştirilen mülakatların ardından kura çekimleri sürüyor.
Üzülmez Müessesesi'ndeki kura çekimlerinin ardından Kozlu Müessesesi'nde kura çekimleri yapıldı.

Kozlu Müessesesi'nde mülakatları kazanan 3 bin 681 aday arasından alınacak 685 işçi için gerçekleştirilen kura çekimlerini Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer de izledi. İşçi adaylarına çeşitli açıklamalarda da bulunan Denizer, kurada kaybedenlerin üzülmemesi gerektiğini, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan üretimin artırılmasıyla 2009 yılında da işçi alımı sözünü aldıklarını söyledi. Denizer, “Kura çekimlerinde kazanan ve TTK'da işbaşı yapmaya hak kazanan arkadaşlarımızı şimdiden kutluyor, hayırlı olmasını diliyorum. Kurada kaybeden arkadaşlarımız ise üzülmesinler.

Alınacak 3 bin işçiyle üretimi artıracağız. Üretimi arttırdıkça yeni işçiler alacağız. Başbakanımızla görüştüm. Başbakanımız, üretimi arttırdığımızda 2009 yılının 6'ncı ayında yeni işçi alınacağı sözünü verdi. Bize doğrudan kömür kazacak işçi lazım. Üretimi artırmamız için bu bir zorunluluk. Bu nedenle 30 yaş sınırı getirildi. Ama bir dahaki işçi alımlarında yaş sınırının yukarıya çıkarılması için çalışacağız. Maden şehitlerinin yakınlarının hepsini elimizden gelse de işe alabilsek. Ama bu mümkün değil. Her köyden mümkün olduğunca çok işçi alıyoruz. Maden şehitlerimizin yakınları için mülakatlarda ek puan verildi. Kazanan tüm adaylar kuraya alındı. Maden şehitlerimizin yakınlarının tümünü işe almaya kalkışsak burada iş bekleyen diğer arkadaşlarımıza da haksızlık yapmış oluruz” dedi.


Denizer'in ziyaretinde GMİS Genel Sekreteri Mustafa Dağlıoğlu, Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, Kozlu Şube Başkanı Erol Bilgin ile İş-Kur İl Müdürü Cemal Yiğit ve TTK Kozlu Müessese Müdürlüğü yöneticileri de bulundu.

İha
Yayın Tarihi : 19 Kasım 2008 Çarşamba 14:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?