3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yeni kömür damarı bulundu

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesesi'nde 2 ile 5 milyon ton rezervli yeni bir kömür damarı tespit edildi.

Armutçuk Müessesesi - 470 kodu ile - 630 kodu arasında tespit edilen yeni rezervin 2-2,5 yıllık bir hazırlık çalışmasının ardından üretilmeye başlanacağı ve yeni rezervin de koklaşabilir özellikte olduğu bildirildi. Yeni kömür damarlarının tespiti ve hazırlık çalışmalarının başlatılması ile madencilerin kazasız-belasız çalışma dilekleriyle geleneksel olarak yaptıkları kurban kesimi gerçekleştirildi.

TTK Armutçuk Müessesesi Kuyu Başında gerçekleştirilen ve kazasız-belasız çalışma dilekleriyle duaların okunduğu kurban kesimine TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, TTK Armutçuk Müessese Müdür Vekili Aslan Yazıcı, GMİS Genel Başkan Yardımcısı Rahmi Yaman, GMİS Genel Mali Sekreteri Muharrem Sarıçam, GMİS Genel Eğitim Sekreteri Eyüp Alabaş, TTK Armutçuk İşletme Müdürü Abdülbaki Ay, GMİS'in Armutçuk Şube Başkanı İsmet Demirhan, Karadon Şube Başkanı Ahmet Demirci, Kozlu Şube Başkanı Erol Bilgin, Amasra Şube Başkanı Hakkı Arslan, Merkez Şube Başkanı Satılmış Uludağ, Üzülmez Şube Başkanı Kemal Çubukçu ve şubeler yöneticileri ile maden işçileri katıldı.

Kurban kesiminden önce bir konuşma yapan GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer, “Armutçuk'ta en az 2 milyon ton rezerve sahip yeni bir kömür damarı bulundu. Bu müessesenin ömrünü de uzatacaktır. Bizler bunu hak ediyoruz. Her zaman söylüyoruz; Biz üretmek istiyoruz. Üretebilmek için de had safhaya gelen işçi açıklarının giderilmesini istiyoruz. Yeni kömür damarı bulundu ama burada çalıştırmak için işçi sayımız yetersiz. Bütün havzada işçi açıklarımız var. İşçi alımı için girişimlerimiz sürüyor. TTK Genel Müdürlüğü ile birlikte işçi açıklarının giderilebilmesi için, yeni yatırım yapılabilmesi için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hepinize kazasız belasız çalışmalar dilerim” dedi.

TTK Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Şimşek de madencilere iyi ve kazasız-belasız çalışmalar diledi. GMİS ve TTK heyeti, kurban kesiminin ardından TTK Armutçuk Müessesesi'ne ait misafirhanede gerçekleştirilen kahvaltı sırasında da bilgi alışverişinde bulundular. GMİS Genel Başkanı Ramazan Denizer ile GMİS Genel Merkez ve Şubeler Yöneticileri, GMİS Armutçuk Şubesi'ni de ziyaret ettiler.

iha
Yayın Tarihi : 12 Şubat 2008 Salı 14:31:57
Güncelleme :12 Şubat 2008 Salı 14:39:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?