3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yeni yılı denizde karşıladı

Zonguldaklı Atanur Öner, dondurucu soğukta yeni yılı denizde karşıladı. Öner, kar banyosu yapan Kayserili Toros kaplanlarına meydan okudu.


Zonguldaklı Atanur Öner, yeni yıla hava sıcaklığının -5 dereceye düştüğü Kozlu Sahilyolu'nda Karadeniz'e girdi. Yeni yıla dakikalar kala ısınma hareketleri yapan Atanur Öner, saniyeler kala ise Karadeniz'in dondurucu soğuğunda üzerindeki kıyafetleri çıkararak, denize daldı. Denizde son saniyeleri sayan Öner, bir süre denizde yüzdü. Kar banyosu yapan Kayserili Toros kaplanlarına da meydan okuyan Atanur Öner, Zonguldak Kozlu sahilinde -5 dereceye aldırmadan denize girdi. Yeni yılını kutlayan Atanur Öner, "Toros kaplanları kendilerine güvenirlerse gelsinler bu soğukta burada denize girsinler. Benim adım Atanur Öner, dondurucu soğukta denize de girerim, buzda ve karda da banyo da yaparım. Benim için hiçbir şey fark etmez" dedi. Denizin içinde şınav da çeken Atanur Öner, dondurucu havada soğuk sulara girmenin sağlığına da çok faydası olduğunu savundu. Öner, şöyle konuştu:


"Ben soğukta üşümüyorum, buradan Kayseri'li kar banyosu yapan Toros kaplanlarına sesleniyorum. Gelsinler -5 derecede denize girsinler de göreyim. Ben buzda bile yüzerim. Allah'tan kar yağmasını diliyorum ama hala kar yağmıyor. Gece 12 olmasına rağmen soğuk denize giriyorum. Soğuk beni zinde tutuyor ve romatizmama iyi geliyor. Ben bu soğuk suya girerek bütün hastalıklarımdan arındığımı hissediyorum. Denize girerek üşümüyorum, hasta olmuyorum. Ben 10. ayda sezonu açıyorum, 5. ayın 20'sine kadar yüzüyorum.Yazın denize girmememin sebebi ise çok kişinin denize giriyor olması ve denizin kirleniyor olması. O yüzden kışın denize girmeyi seviyorum. Kışı seviyorum" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2008 Salı 04:21:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?