6
Mayıs
2024
Pazertesi
ZONGULDAK

Yer sahipleri ikna edilemiyor

YER SAHİPLERİ İKNA EDİLEMİYOR

Kdz. Ereğli ilçesinde TOKİ sakinlerinin yapılmasını istediği köprü, arazi sahiplerinin ikna edilmesini bekliyor.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesi Korubaşı Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarındaki vatandaşlar, konutların karşısında bulunan okul için AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan'dan köprü istemişlerdi. Okul ile konut arasında dere yatağının olması nedeniyle okul açıldığı zaman çocuklarının yaklaşık 2,5-3 kilometre yol yürüyeceğini belirten TOKİ sakinleri, köprünün bir an evvel yapılmasını istedi.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan da, Korubaşı Mahallesi muhtarı Tacettin Kunul'dan arazi sahipleri ile görüşerek ikna edilmesini istedi. Tacettin Kunul, arazi sahipleri ile ferdi olarak görüştüğünü belirterek, arazi sahiplerinin arsalar için para istediğini söyledi. Arazi sahiplerinin arsalar için 150 bin TL ücret istediğini belirten Kunul, konuyu Milletvekili Fazlı Erdoğan'a ilettiğini ve kendisinin bu kadar para veremeyeceğini söylediğini kaydetti.

İlçe Kaymakamlığına dilekçe vereceğini belirten Kunul, “Köprünün yapılması için arazi sahipleri ile ferdi olarak görüştüm. Ama kendileri bana 150 bin TL istediklerini söylediler. Bende konuyu Milletvekilimiz Fazlı Erdoğan'a ilettim. Oda bana bu kadar para veremeyeceğini belirterek, Kaymakamlığa dilekçe vermemi söyledi. Bende köprü ile ilgili olarak Kaymakamlığa dilekçe vereceğim. Arsa sahiplerinden yerine veren var ama geri kalanlar bunu kabul etmiyor. Bu yüzden de köprü yapımı başlayamıyor. Arazi sahipleri ilk başta 5-6 kişiymiş ama onlar hayatlarını kaybedince mirasçılar çoğalmış. Şuanda arsanın ortaklarının çoğu arazi için para istiyor” dedi.

TOKİ sakinlerinden Ertan Alatlı da, “Bu olayla ilgili olarak muhtardan aldığımız son bilgiye göre, yerlerin çok ortaklı olması ve yer sahiplerinin çoğunluğu ücret istedikleri için herhangi bir sonuca varılamamıştır. Korubaşı muhtarı Tacettin Kunul'a göre de yerlerin değerinin fazla yüksek olmadığı, bu duruma Valiliğin el atması durumunda bu arsaların çok uygun fiyatlara istimlak edilebileceğini dile getirdi. Yer sahipleri yerlerini vermiyorlar diye köprü yapılmayacak mı? Bedava arsa diye TOKİ'nin okulunu 3 kilometre uzağa yaparlarken bu köprü durumunu düşüneceklerdi. Fazlı Erdoğan'ın artık bu olayla ilgili olarak ciddiyetini göstermesini istiyoruz” diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Mart 2010 Pazartesi 13:10:04
Güncelleme :22 Mart 2010 Pazartesi 15:03:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?