3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

'Yerel basın çok sesliliğin simgesidir'

Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nda yapılacak değişikliklerle, yerel basının en önemli ekonomik kaynaklarından olan resmi ilanların kesilmesinin gündeme geldiğini belirterek, tasarının kanunlaşması durumunda yerel basının yok alacağını söyledi.


Anadolu’nun her ilinde, her ilçesinde ve hatta beldelerinde kamu hizmeti vererek, çok sesliliğin simgesi yerel basın, yerel sorunlarda büyük görev üstlendiğini belirten Denizer şunları söyledi:


“Anadolu’nun her ilinde, her ilçesinde ve hatta beldelerinde kamu hizmeti vererek çok sesliliğin simgesi olan yerel basın, yerel sorunların çözümünde büyük görevler üstlenmektedir. Türkiye’de toplam bin 300 gazete resmi ilan alırken ve gazetelerde 15 bini aşkın insan istihdam edilirken, İhale Kanunu ve Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu’nda yapılması düşünülen değişikliklerle yerel basına büyük bir darbe indirilecek, sayısız insanımız işsiz kalacaktır. Bugün yerel basını asıl ayakta tutan resmi ilanlardır. Bu ilanların kesilmesi, yerel basının çok sesliliğinin de kesilmesi demektir. Kamu görevini yerine getirirken özveriyle çalıştığını bildiğimiz yerel basın mensuplarının işsiz kalmasına ve yerel basının yok olmasına yol açacak böyle bir tasarı, halkın haber alma özgürlüğünü de ortadan kaldıracaktır. Çok sesliliğin simgesi olan yerel basının yok olmaması, binlerce gazeteci ve teknik elemanın işsiz kalmaması, demokrasinin ve çok sesliliğin zedelenmemesi için ilgili tasarı kanunlaşmamalıdır. Genel Maden İşçileri Sendikası olarak, yerel basınımızın bu yasa tasarısına karşı başlattığı mücadeleyi destekliyor ve bu mücadelelerinde yanlarında olacağımızın bilinmesini istiyoruz.”

.
Yayın Tarihi : 17 Haziran 2008 Salı 13:04:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?