3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yetiştirme yurdunda ağaç dikimi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde Ereğli Kaymakamı ve Daire Müdürlerinin katılımıyla Kız Yetiştirme Yurdu'nun bahçesine ağaç fidanı dikildi. 

Ereğli'de 'Orman Haftası' etkinlikleri kapsamında Ereğli Kız Yetiştirme Yurdu'nun bahçesine Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi ve Daire Müdürlerinin katılımlarıyla 14 ağaç fidanı dikildi. Etkinliğe Ereğli Kaymakamı Osman Ekşi, Daire Müdürleri, Kız Yetiştirme Yurdu personeli ve Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlar katıldı. 

Düzenlenen ağaç fidanı dikiminde yurt bahçesine 10 adet kiraz, 2 adet elma, 2 adet erik ağacı dikildi. Ağaç fidanı diminden önce Ereğli Tarım İlçe Müdürlüğü'nde görevli Ziraat Mühendisi İmdat Aydın, fidan dikilmesinde dikkat edilmesi gerekenleri anlattı. Ardından Ekşi ve daire müdürleri birer ağaç fidanı alarak, Kız Yetiştirme Yurdu'nda kalan kızlarla beraber ağaç fidanı diktiler.Kaymakam Ekşi, insanların yeşilin ve ağacın kıymetini bildiklerini belirterek, "Ülkenin her tarafında 'Ağaç Dikme Kampanyası' düzenlendi. Okul bahçelerine, mahallelere, köy camilerinin bahçelerine fidan dikildi. İnsanlarımız yeşilin, ağacın kıymetini biliyorlar. Ama daha da bilinçli olmamız lazım. Çocuklarımıza ağaç dikmeyi öğretmeliyiz" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 13:21:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?