3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yıkılma tehlikesiyle karşı karşıyalar

Kilimli beldesinde açılan özel maden ocaklarından zarar gören evler yeraltındaki çalışmalar neticesinde yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. Evlerde yaşayan vatandaşlar yıkılmak üzere olan evlerde hayatlarını sürdürüyor. 

Zonguldak'ın Kilimli beldesi Yayla Mahallesi'ndeki maden ocakları nedeniyle zarar gören 5 ev yıkılmak üzere. Duvarlarında büyük çatlak oluşan evlerde vatandaşlar yetkililerden yardım bekliyor. 33 yıl önce kendi imkanları ile evlerine yaptıklarını belirten Naile Dinç (56), "Kendi imkanlarımızla bu evi 33 yıl önce yaptık. 300 metre uzaklıktan malzemeleri sırtımda taşıdım. Ama bir yıldır kömür ocakları nedeniyle evimiz yıkılmak üzere. Yer altındaki çalışmalar evlerimize zarar verdi. Savcılığa dilekçe verdim. Bir sonuca varamadım. Emniyet yetkililerinden yardım istedim. Geldiler, tutanak tuttular, fotoğraf çektiler. Yetkililerden yardım bekliyoruz. Evde yaşayan çocuklarım, torunlarımla büyük korku içerisindeyiz" dedi. 

Yıllardır ömürlerinin burada geçtiğini belirten İbrahim Kundakçıoğlu (81) da, "Yıllardır burada yaşıyoruz. Fakat açılan maden ocakları evlerimize zarar verdi. Bu sorunun çözümü için yetkililerden yardım bekliyoruz" diye konuştu. 

Dinç ve Kundakçıoğlu aileleri yetkililerden yardım beklerken, kömür ocaklarının denetlenmesini istediler.

.
Yayın Tarihi : 8 Nisan 2008 Salı 18:15:46
Güncelleme :8 Nisan 2008 Salı 18:21:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?