3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yok böyle bir turnuva!

Zonguldak'ta 30 yıldır düzenlenen okey turnuvasında gelenek değişmedi. Turnuvanın şampiyonuna bir "Baba Hindi" hediye edildi.

Zonguldak'ın Kapuz Mahallesi'nde 30 yıl önce başlatılan Tersanespor Geleneksel Taş Okeyi Hindi Turnuvası'nda gelenek değişmedi. Turnuvanın 2008 yılı finali yapıldı. 1975 yılında kıraathanelerde başlayan turnuvada geçmiş yıllarda finalistlerin hepsine hindi verilirken bu yıl hindi azlığı nedeniyle yalnızca şampiyona "Baba Hindi" hediye edildi.

İl genelinde tüm vatandaşların katılabildiği yarışmaya bu yıl yer azlığı nedeniyle yalnız 50 yarışmacı katılabildi. Üç gün süren turnuvada her masadan bir yarışmacı elenirken yarışmanın finali 11 el oynandı. Yıllar önce başlanan ve 15 yılda ancak kuralları belirlenen yarışmaya katılanlar 20 YTL ücret ödedi. Toplanan ücretlerle 1991 yılında kurulan ve şu an 2. Süper Amatör Lig'i takımlarından olan Tersanespor'a maddi destek sağlandı. Yarışma süresi boyunca tüm yarışmacılara içecekler bedava dağıtıldı.

Tersanespor Kulübü Başkanı İsmail Hasdemir, 30 yıldır geleneksel hale gelen yarışma için yurt dışından bile gelen yarışmacılar olduğunu söyledi. Belirlenen kurallara uymayanların diskalifiye edildiğini anlatan Hasdemir, şöyle konuştu: "Geleneksel tersane hindi turnuvasının bu yıl 30.'su yapılmaktadır. 1979 yılında semtimiz büyükleri önderliğinde turnuva başlatıldı. 1991 yılında Tersanespor'un kurulması ile birlikte yarışma başlangıcında yarışmacılardan toplanan ücretlerin bir kısmı kulübe destek olarak kullanılıyor. Kalan kısmı ile de finalistlere hediye alıyoruz. Bunlar hindi ve tavuktan oluşuyor. Yurt dışında yaşayan vatandaşlarımız dahi izin günlerini yarışma tarihine ayarlıyor ve burada yarışmaya katılıyor. Geleneksel Tersane Hindi Turnuvası bundan sonra da devam edecek."

Final müsabakasında İlker Yavaşçı masadaki rakiplerini yenerek şampiyon oldu. Ödülü olan hindiyi kucaklayan Yavaşçı'ya bir de plaket takdim edildi. Final müsabakasında ikinci olan Mehmet Gümüş'e ve Ergün Arat'a hazır hindi verilirken dereceye giren diğer üç yarışmacıya piliç hediye edildi.

iha
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 14:40:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?