3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yoksulluğun fotoğrafı!

Geliri olmaması nedeniyle beş yıldır elektrikleri ve suları kesik olan Türkmen Ailesi, su ihtiyaçlarını komşularının yardımıyla karşılıyor. Ailenin en küçük ferdi olan ilköğretim okulu öğrencisi Kadir Türkmen de, imkansızlıklar nedeniyle kıyafetlerini alamadığı için okula başlayamadı.

Zonguldak'ta yaşayan Türkmen Ailesi, 50 TL kira ödediği harabeyi andıran evde yaşam mücadelesi veriyor. Ailenin 60 yaşındaki en büyük ferdi baba İsmail Türkmen, kent merkezinde yara bandı satarak günde kazandığı 3- 5 TL ile ailesinin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyor.

Satı Türkmen de evlere temizliklere giderek eşine yardımcı olmaya çalışıyor. Harabeye benzeyen eve 50 TL kirayı bile ödemekte zorlanan Türkmen ailesinin en küçük ferdi Arslan Zeki Demirci İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Kadir Türkmen ise ekonomik sıkıntı nedeniyle yaptığı devamsızlık sonucu iki sene üst üste sınıfta kaldı. 14 yaşındaki Kadir Türkmen, bu sezon ise okul ihtiyaçlarını alamadığı için okula gidemedi. Ailesini geçindirebilecek düzeyde bir işe sahip olmak için okumak istediğini söyleyen

Kadir Türkmen, "Okumayı çok seviyorum. Aileme yardımcı olmak için bazı günler okula gidemedim ve devamsızlık yaptım. Bu nedenle sınıfta kaldım. Bu yılda üç gündür okula gitmek istiyorum ama kıyafetlerden kırtasiyeye kadar hiçbir ihtiyacımı alamadığımız için okula gidemedim. Derslerimi, arkadaşlarımı ve öğretmenlerimi şimdiden çok özledim" dedi.

Elinde terzilik mesleği olmasına rağmen iş bulamadığını ifade eden oğul Kemal Türkmen de, yorgan, yastık dikebileceği bir makinenin alınması halinde çalışıp anne ve babası ile kardeşlerine bakabileceğini ifade etti.

YARDIMLA GEÇİNİYORLAR

Türkmen ailesi, faturaları ödeyememesi nedeniyle de su ihtiyaçlarını komşularının taşıdığı bidonlarla karşılıyor. Biriken yaklaşık 9 bin TL'lik elektrik ve su faturalarını ödeyemeyen Türkmen ailesi, devletin ve hayırsever vatandaşların uzatacağı yardım elini bekliyor.

iha
Yayın Tarihi : 29 Eylül 2009 Salı 16:17:17
Güncelleme :29 Eylül 2009 Salı 16:24:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?