3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yol çalışmaları start aldı

Zonguldak’ın Merkezine bağılı Çaydamar ve Karaelmas mahalleleri ile Zonguldak’ın Elvanpazarcık Beldesi’ne bağlı Hayat mahallesini birbirine bağlayan yol yapım çalışmaları startı için yapılan tören mitinge dönüştü.

Start verilen yolun hayırlı olmasını isteyen Gonca, meydanlardaki kalabalığı gören rakiplerinin yalanlarına ve vaatlerine adlanılmaması çağrısında bulundu. Milletvekili Türkmen’de Secaattin Gonca’ya eleştiren rakiplerine tepkisi ağır bir dille gösterdi.

Hayat mahallesinden başlayan yol yapım çalışmaları için düzenlenen törene Zonguldak Belediye Başkanı Secattin Gonca, Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Hamdi Uçar, Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Celal Aytekin Kazancı, muhtarlar, mahalleli katıldı. Vatandaşların yoğun ilgisi üzerine mitinge dönüşen açılışta konuşan Secaattin Gonca, yolun Karaelmas, Çaydamar mahalleleri ile Elvanpazarcık Beldesi insanlarına hayırlı olmasını istedi. Bu çevrede oturan insanların 50 yıllık hayali olan yolun açılması çalışmalarına start verildiğini belirten Gonca, bugüne kadar yaptıkları hayal projeleri de şöyle anlattı:
“Göreve geldiğimizde günden bu yana hep ilkleri başardık. 50 yıldan buya denize dökülen çöpler vardı. Bu alanı kapattık. Su sıkıntıları vardı. İlki başardık. Doğanlı deresinden Ulutan Barajı’na 2 bin 543 metre uzunluğundaki tüneli yaptık. Mayıs ayında tünel açılışı yapılacak. Yıl sonunda baraja su akacak. Şehir merkezinde alternatif çevre yolunu başardık. Yetmedi Lavvuar alanından Bahçelievler Mahallesi’ne ikinci bir yolu alternatif yolu viyadüklü yol olarak hizmete açtık. Acılık deresinin kapatılması bizden önceki dönemlerde çok seçim bildirgelerine konuldu. Cek’li cak’lı konuştular. Allah bize nasip etti. Acılık deresinin üzeri kapatılıyor. Şehir merkezinde alternatif üçüncü bir yol, meydana getiriliyor. Hayallerimiz var, hayallerimizi gerçekleştireceğiz. Hedefimiz Gazipaşa caddesini trafiğe kapatmaktır. Tekel Baş Müdürlüğü binasının kamulaştırma çalışmalarını başlattık, önümüzdeki dönemlerde yıkıp, kent meydanı yapacağız. Bu kentin insanları hizmete layık. Daha fazla ilkler var ama bugün burada Hayat Mahallesi ile Çaydamar mahallesini birleştiren yolunu açıyoruz.. Bayanlar, analar bizim başımız tacıdır. En çok sıkıntıyı çeken analardır. Bizlere düşen sizlere hizmet etmek, talepleri emir olarak kabul etmektir. 50 yıllık rüyanın gerçekleşmesi bizi mutlu etmektedir. Yolun açılışını yaptık, çalışmalar devam edecek. Alt yapısını da tamamlayacağız. İlerleyen günlerde inşallah, hep birlikte arabalarımızla Çaydamar’dan Hayat mahallesine arasında birlikte gideceğiz”

“HALK YALAN DOLANI YEMEZ”

Belediye Başkanlığı’nı yeniden kazanacağına inandığını ifade eden Gonca, meydanlarda Ak Parti’ye ve kendisine gösterilen yoğun ilgiyi gören rakiplerinin yalana ve vaatlerle seçmenleri kandırmaya çalıştıklarını ileri sürdü. Halkın daha önceki seçimlerde olduğu gibi yine oyunları bozacağını vurgulayan Gonca, “İnşallah Allah bize bu dönemde de Zonguldak Belediye Başkanlığı’nı nasip edecek. Biz onu meydanlarda, halkın gözünde, gönlünde görüyoruz. Seçimi kaybettiğini görenler, meydana sığmayan kalabalıkları görenler konuşuyor. O meydanlardaki kalabalığı görenler, yalanlara dolanlara, vaatlere başladılar ki, bu halk, o yalanı, dolanı yemez, o vaatlere de kanmazlar. Eğer yürekleri yetiyorsa gelsinler Çaydamar mahallesine, gelsinler Hayat mahallesi’ne. Yürekleri yetiyordu da 8.5 yıllık dönemde niye bu yolu açamamışlar hesabını versinler. Bu hesabı zaten sandıkta halkımız yine soracaktır. Perti teşkilatımızla, milletvekillerimiz ile birlikte ‘Bu seçim ya alınacak, ya alınacak’ diyerek var gücümüzle de çalışıyoruz” dedi.

“LAF SÖYLEYEN ADAMSA CEVAP VERİRİZ”

Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen’de yaptığı konuşmada, diğer siyasi partilerinin dedikodu ve laf ürettiğini kendilerinin ise hizmet üretme mücadelesi verdiklerini söyledi.

Goncaya övgü yağdıran Türkmen, Gonca’nın rakiplerini de ağır bir dille eleştirdi. Gonca’ya rakiplerine cevap vermemesini isteyen Türkmen, konuşmasını şöyle tamamladı:
“Biz laf üretmeyiz. Biz büyük düşünmeye proje üretmeye ve projeleri hayata geçirme mücadelesi veriyoruz. Bir başkasının ne dediği bizi ilgilendirmiyor Onlar bugün değil ki, 40 yıl önceki zihniyetle aynen devam ediyorlar. Yaptıkları bu. Hep dedikodu üretmişler. Bir şey yapmamışlar. Yapmış olsalar, bu kadar sıkıntı, bu kadar dert olmazdı. Yıllarca o zihniyet, o kafa yönetmiş. Zonguldak insanı ‘seni kabul etmiyorum, sana kırmızı kart gösterdim, çık sahanın dışına çık’ diyor. Hayır ‘o yine dinlendim’ diyor, geliyor. Sanki nadasa bırakılmış tarla. İnsan mı yok başka? Başka, Zonguldak sevdalısı bir insan mı bulamadınız? Buna da gerek yok. Zonguldak için imkansızlıklar içerisinde, gece gündüz uğraşan zaten bir arkadaşınız var. Onun hedefleri, projeleri var. Onun arkasında başbakan var, milletvekilleri, hükümet var. Sivil toplum örgütleri, işadamları arkasında ve yanında. Artık bu insanlara, bu millet papuç bırakmıyor. Mevla’nın bir lafı var, her yerde söylüyorum. Bu laf çok da oturuyor bu adamlara da, onun için her yerde söylüyorum. Sıkıntılı laflara Mevla’na, ‘Her söylenen lafa verilecek bir cevabımız var ama suskunluğumuz asaletimizdendir’ cevabını vermiş. ‘Önce lafa bakarız laf mıdır. Sonra söyleyene bakarız adam mıdır?’ demiş. Adamsa, zaten biz cevap veririz. Bunlara bir bakın, Allah aşkına. Allah rahmet eylesin Mevlana’ya. Bugünü nasıl görmüş, ne kadar güzel görmüş. Adam gibi adam liderimiz Tayyip Erdoğan’ın da başını öne eğdirmeyeceğinizi biliyoruz. Başbakanımız Erdoğan, uzlaşmaz, kavgalı olan devletleri bile uzlaştırıyor. Bu istikrarın devamı için, ülkemizin hayırı için 29 Mart seçimlerinde, bundan evveldeki oylardan daha fazlası oranla, birlikte devam etmek istiyoruz.”

Kesilen adağın ardından başlayan yol açma çalışmaları ile açılış sona erdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 22 Mart 2009 Pazar 16:58:02


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?