4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Yolcu minibüsünde 4 kişi yandı

Zonguldak'ta 4 kişilik bir aile, bindikleri yolcu minibüsünün patlayan radyatöründen sıçrayan sıcak su nedeniyle yandı. Vücutlarında yanıklar oluşan Çakıcı ailesi, olayda ihmali bulunduğunu iddia ettikleri minibüs şoförü hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu. 

Zonguldak'ta Türkiye Taşkömürü Kurumu'nda (TTK) çalışan madenci İ.Ç., eşi F.Ç. (26), kızları R.Ç. (6) ve N.Ç. (2) ile şehir merkezinde bindikleri bir minibüsün arıza yaptığını ve aniden radyatör kapağının yerinden fırlayarak etrafa kaynar su fışkırdığını söyledi. İ.Ç., kaynar su nedeniyle kendisinin, eşi ve iki kızının vücudunun yandığını ifade etti. Olayın ardından Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde tedavi gördüklerini belirten İ.Ç., "Hepimizin vücudunda yanıklar oluştu. 1. ve 3. derece yanıklar nedeniyle bir süre tedavi gördük ancak yanık izleri geçmedi. Bu nedenle, ailecek psikolojimiz bozuldu. Çocuklarım, eşim ve ben, arabaya binmekten korkar olduk" dedi. 

Olay günü, bindikleri minibüsün arıza yapması üzerine araçtan indiklerini söyleyen İ.Ç., "Sürücü H.Y.'ye arızanın büyük olup olmadığını sordum. Başka bir araca binebileceğimizi söyledim. Ancak bize önemli bir şey olmadığını söyledi. Tam bu sırada radyatör kapağı birden yerinden fırladı ve etrafa kaynar su fışkırdı. Eşime ve çocuklarıma sarılarak onları korumaya çalıştım. Fakat hepimiz yandık. Sürücü, olayın ardından bizimle ilgilenmedi. İhmali bulunduğu için de savcılığa şikayette bulundum" diye konuştu. 

İki küçük kızının, yaşadıkları olay sonrasında psikolojisinin bozulduğunu da söyleyen İ.Ç., "Her akşam eve geldiğimde çocuklarım, 'Baba bizi yakan şoförü dövdün mü?' diye soruyorlar. Doktorların tavsiyesi üzerine çocuklarımı minibüse bindirmiyorum. Zaten kendileri de minibüs gördüklerinde kaçıyorlar. Ben ve eşim, vücudumuzda oluşan yanık izlerine belki katlanabiliriz. Ama kızlarım çok küçük oldukları için daha fazla etkilendiler. Büyüdüklerinde yanık izleri onları daha fazla rahatsız edecek. Belki de hayatları boyunca, yaşadıklarını unutamayacaklar" dedi. 

Anne F.Ç. ise özellikle kızlarının vücudundaki yanık izlerini gördüğünde üzüntüsünün daha da arttığını söyleyerek, "Daha çok küçükler. Bu olay onları olumsuz etkiledi" diyerek üzüntüsünü dile getirdi. Kız kardeşler de, korktukları için artık minibüse binmek istemediklerini söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 14 Kasım 2006 Salı 18:47:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?