3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yüksek gerilim hattı korkutuyor

Zonguldak'ın Alaplı ilçesi Aşağıdoğancılar Harmanyanı mevkiindeki Üçevler Sitesi sakinleri, sitenin yakınından geçen yüksek gerilim hattından rahatsız.

Alaplı'da Üçevler Sitesi sakinleri, sitenin yakınından geçen Türkiye Elektrik İletişim A.Ş.'ye (TEİAŞ) ait yüksek gerilim enerji nakil hatları nedeniyle korku içinde yaşıyor. Üçevler Sitesi sakinleri, yağışlı ve rüzgarlı havalarda yüksek gerilim tellerinin binaya yaklaşarak evdeki bir çok elektronik aletlerin yanmasına neden olduğunu, apartmanların sigortalarını patlattığını belirtti. Meteorolojiyi takip ederek yağışlı ve rüzgarlı havalarda evlerini terk edip yakınlarının yanına taşındıklarını anlatan site sakinleri, bu konuda Kaymakamlık ve Belediyeye müracaat ettiklerini bildirdi.

Site sakinlerinin verdiği bilgiye göre, belediyeden site yönetimine gelen yazıda "İlçemiz Aşağıdoğancılar Harmanyanı mevkii 105 ada 1 parsel sayılı gayrimenkul üzerine yapmış olduğunuz 3 bloktan oluşan binalarda yapı kullanma izni alınmadan yerleşime açıldığı görülmüştür. A,B,C Blok olarak adlandırılan binaların C Bloğun Elektrik iletim hattına olan yakınlığı dolayısıyla üstten iki katında iskan etmenin can ve mal güvenliği açısından tehlikeli olduğu TEİAŞ tarafından bildirilmiştir. Telafisi mümkün olmayan olumsuz sonuçların yaşanmaması açısından gerekli önlem alınıncaya kadar ilgililere duyurulması ve bu katların boşatılması hususunda gereğinizi bilgilerinize rica ederim" denildiği belirtildi.

Site sakinleri, söz konusu yüksek gerilim enerji nakil hatları ile ilgili önlemlerin bir an önce alınmasını beklediklerini ifade ederek "Mağdur durumdayız" dediler.
Site sakinleri, elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliğine uygun olarak daha yüksek bir direğin bir an önce yapılmasını beklediklerini ifade etti.
Bu arada Üçevler sitesini inşa eden inşaat firmasının yeni direğin kurulması için tüm masrafları karşılayacağı belirtildi.
 

iha
Yayın Tarihi : 16 Mart 2009 Pazartesi 18:28:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?