3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yüksel Balcı gençlerle buluştu

AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı AK Parti Ereğli İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Gençlerle Sohbet" toplantısına katıldı.


AK Parti Kdz. Ereğli Belediye Başkan adayı Yüksel Balcı, AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclisi Üye adayları ile birlikte AK Parti Ereğli İlçe Gençlik Kolları'nın düzenlediği "Gençlerle Sohbet" toplantısına katıldı. Cadde Cafe'de düzenlenen toplantıya Ereğli'nin bütün mahallelerinden yaklaşık 250 genç katıldı. Coşkulu bir genç topluluğu tarafından "Yüksel Başkan" sloganlarıyla karşılanan Belediye Başkan adayı Balcı gençlere hitaben yaptığı konuşmada, Ereğli'yi 30 Mart'tan sonra kendisinin değil gençlerin yöneteceği ifade etti. Balcı, "Ereğli'yi 30 Mart'tan sonra gelişmiş Türkiye şehri haline getireceğiz. Ben her zaman söylüyorum bu şehri bu şehir üzerinde yaşayanlar yönetmeli.

Siz gençler bizlerden daha iyi görüyorsunuz bazı şeyleri. Sizler bizlere öncülük edeceksiniz. Bu şehri kısa vadeli düşünmemek lazım. Biz 300 bin nüfusa hitap edebilecek bir şehir planlamayı düşünüyoruz. Ereğli'nin bir türlü çözülemeyen trafik sorunu var. Bunu biliyoruz ama biz bu sorunu ortadan kaldıracağız.

Projelerimiz hazır. Projelerimizi hayata geçirmemiz için iktidarın desteği şart. Bazı büyük projelerimizi Avrupa Birliği (AB) fonlarından faydalanarak yapacağız. Belki de bugüne kadar oluşturulan en genç meclis üye listesi bizim listemiz. Hepsi meslek dallarında başarılı kişiler. Doktorundan, iş adamına, ziraat mühendisinden mimarına, esnafından veterinere kadar genç bir kadro ile hizmete aday olduk. Bu koltuklarda 14-15 yıl oturanlar boş oturmuşlar. Ereğli üniversite kenti olabilirdi. 'Burayı turizm kenti yapacağım' diyen yalan söyler. Zamanında üniversite yapmak için çaba harcansaydı Ereğli'de şimdi üniversite olurdu" dedi.


Belediye Başkan adayı Balcı konuşmasının büyük bir bölümünde hazırladığı projelerden bahsetti. Balcı projelerini, "Yüzde 100 içilebilir su, yüzde 30 indirimle, Paydaşbank sayesinde veren el alan elle buluşturmak, her yıl 5 bin kişinin ücretsiz sağlık taraması, hamile bayanlar için doğum öncesi eğitim ve sağlık merkezinin kurulması, ihtiyaç sahibi ailelerin yeni doğan bebeklerine 1 yaşına kadar ücretsiz bebek yardımı başlayacak, yaşlılara ve engellilere evlerinde sağlık ve bakım hizmetinin sağlanması, mahallelerde semt konaklarının kurulması, mahalle otopark alanları, her mahalleye fitness alanları, yağmurdan, kardan, güneşten etkilenmeyen modern pazaryeri, Erdemir Caddesi'nde tek yönlü trafik akışının sağlanması, Devrek yol ayrımı tünel geçişleri, terminal bölgesine yeraltı otoparkı inşa edilmesi, Mobese getirilmesi, atık su arıtma tesisinin kurulması, engellilerin kullanabileceği modern belediye sarayı ve 2. ve 3. OSB inşasına başlanıyor.

Taksi duraklarında sürücüler için yaşam alanları, bölgenin örnek spor kompleksinin inşasına başlanması, elektrik kablolarının yeraltından geçirilmesi, şehrin kablosuz Internet erişimine kavuşturulması, cenaze ve defin işlemlerinin ücretsiz yapılması, oto galericiler sitesinin açılması, kent ormanı kurulması, Kireçlik mevkiine denizden taşımacılık" olarak açıkladı.


Hazırladıkları projeler hakkında bilgi veren Balcı gençlerin sorunlarını dinledi ve sordukları sorulara açıklık getirdi. Balcı, gençlerle sohbetinin ardından oyun havaları eşliğinde oyun oynadı.

İha
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2009 Cumartesi 19:34:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?