4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

Yunanlı gençler dostluk mesajı verdi

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nden (KKTC) ve Yunanistan'dan gelen gençler, Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde düzenlenen 9. Kabotaj Bayramı Kilimli Kültür ve Sanat Festivali'nde biraraya geldi. Dostluk mesajları veren gençler, "Ortamı geren politikacılar. Biz halkız, bizde sorun yok" dedi. 

Zonguldak'ın Kilimli Beldesi'nde belediye tarafından düzenlenen festivalde iki ülke müzikleri eşliğinde eğlenilirken, dostluk görüntüleri sergilendi. Kilimli'de birlikte uzun süre vakit geçiren gençler, Atatürk büstü önünde iki ülkenin bayraklarıyla poz verdi.
Yunanistan'dan gelen grubun başkanı Yiannıs Moukidis, Türkiye'ye ilk kez geldiklerini ifade ederek, "Burada sıcak insanlarla karşılaştık. Türk insanıyla benziyoruz. Kültür yönünden aynıyız. Burada kendimi diplomatik temsilci gibi hissettim. Kültür insanların ortak değeri. Ülkelerin insanları arasına farklılık sokan politikacılar" dedi. 

KKTC Serdarlı Belediyesi Folklor Ekibi Lideri Kubilay Efeoğlu ise, "Ülke gençleri burada kaynaşıyor. Bizim istediğimiz ortam da bu. Gerçekten çok mutlu olduk. İki ülke insanının kaynaşmasına hiçbir politik tavır engel olamaz. Politikacılar ne kadar uğraşırsa uğraşsın, gençlerimiz çok güzel şeyler yapıyor" diye konuştu.
.
Yayın Tarihi : 4 Temmuz 2006 Salı 00:22:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Duygu Kapusuz IP: 141.99.254.xxx Tarih : 10.07.2006 13:11:45
Böyle uluslar arasi etkinliklerin Zonguldak`ta devam etmesini istiyoruz...