3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yürüyerek Zonguldak'a geldi

Yürüyerek Türkiye turu yapan Balıkesirli Cengiz Çakmak, Zonguldak’a ulaştı. Sağlık kontrolünden geçirilen Çakmak, maden ocağına da inerek yetkililerden bilgi aldı.

7 yıldır sürdürdüğü araştırma ve inceleme gezisi çerçevesinde bu yıl Karadeniz’i gezmeyi hedeflediğini belirten Cengiz Çakmak, yaklaşık 3 ay önce Balıkesir’den başladığı yolculuğunda dün gece Zonguldak’a geldi.

Geçtiğimiz yıllarda İç Anadolu, Ege, Trakya ve Akdeniz Bölgeleri’ni gezdiğini söyleyen Cengiz Çakmak, bu yılki hedefinin ise Karadeniz’i karış karış dolaşmak olduğunu ifade etti.

Gece geç saatlerde Zonguldak’a ulaşan Cengiz Çakmak, ilk olarak Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirildi. Çadırının da bulunduğu 25 kiloluk sırt çantası ile yolculuğunu sürdüren Çakmak, ayak bileklerindeki şikayet nedeniyle Zonguldak Devlet Hastanesi’nde chek-up’tan geçirildi. Çakmak’ta nefesindeki ritim bozukluğu dışında herhangi bir rahatsızlığının bulunmadığı görüldü.

Geceyi çadırında geçiren Çakmak, sabah ise şehirdeki incelemelerinin ardından Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Üzülmez Müessesi’ne ait Eğitim Ocağı’na girerek, kömür ve maden işçileri ile ilgili bilgi aldı.

Maden ocağına girince ürperdiğini belirten Çakmak, "Maden ocağına ilk girdiğimde ürktüm. İçeriye girince, yaşam ve ölüm arasında olduğunuzu hissediyorsunuz. Yerin metrelerce altındasınız. Üstünüzde bir yaşam var. Burada ölüme çok yakın olan bir yaşam var. İnsanların savaşarak ekmek kazandığını görüyorsunuz" dedi. Daha sonra Gökgöl Mağarası’nı da gezen Cengiz Çakmak, bu yılki yürüyüşün bitiş noktası olan Rize’ye doğru hareket etti.

İHA
Yayın Tarihi : 11 Nisan 2005 Pazartesi 15:02:03
Güncelleme :12 Nisan 2005 Salı 16:45:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?