3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Yürüyüşe siyaset karıştı

Zonguldak'ın Karadeniz Ereğli ilçesinde düzenlenen Cumhuriyet Yürüyüşü'nde bir araya gelen vatandaşlar, iki grup halinde yürüyüşü tamamladı.


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları kapsamında Karadeniz Ereğli Belediyesi tarafından "Cumhuriyet Yürüyüşü" düzenlendi. Yürüyüşe ilçe Kaymakamı Osman Ekşi, Karadeniz Bölge Komutanı Tuğamiral Doğan Bozkurt, Belediye Başkanı Murat Sesli katıldı. Bağlık Karakolu önünde start alan yürüyüşe çok sayıda vatandaş katıldı.

Yürüyüşe hep birlikte başlayan katılımcıların bir bölümü, kısa süre sonra durdu. AK Parti'li Belediye Başkanı Murat Sesli'nin bulunduğu ilk kortej, Atatürk Anıtı önüne geldiğinde CHP Karadeniz Ereğli Teşkilatı Başkanı Adayı Halil Posbıyık'ın korteji ise sloganlar atarak Anı'ta doğru yürüdü. AK Parti'li Başkan Sesli'nin de bulunduğu ilk kortej İstiklal Marşı'nı okurken, ikinci kortej sloganlar eşliğinde anıt önüne geldi. Burada megafon eşliğinde İstiklal Marşı okuyan gruba Atatürkçü Düşünce Derneği Karadeniz Ereğli Şubesi üyeleri de destek verdi. Gençliğe Hitabe'yi de okuyan ikinci kortejin üyeleri, daha sonra alanı sessizce terk etti.


Belediye tarafından düzenlenen halk konserinin ardından değerlendirmelerde bulunan Karadeniz Ereğli Belediye Başkanı Murat Sesli, korteji bölenlerin yürüyüşe siyaset karıştırdığını söyledi. Sesli, "Karadeniz Ereğli halkı birlik beraberliğini yürüyüşte göstermiştir. Bizleri ülkemizde ve Karadeniz Ereğli'de bölmeye çalışanlar hüsrana uğramışlardır ve uğrayacaklardır. Yürüyüşe siyaset karıştı ve CHP korteji böldü. CHP'nin Atatürk'ü, Cumhuriyet'i ayrı mı? Burada bir tane Cumhuriyet, bir tane İstiklal Marşı var; o da Mehmet Akif Ersoy'un yazdığı marştır. Burada sonradan gelip de İstiklal Marşı okumakla bir yere varamayacaklar. Ereğli halkı artık bunlara doydu" dedi.

İha
Yayın Tarihi : 30 Ekim 2008 Perşembe 09:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Genç Bakış IP: 85.110.63.xxx Tarih : 30.10.2008 12:00:33

Sesli başkan yerel seçimler yaklaşıyor.O zaman kimin nerde duracağı belli olcaktır.Unutulmasin ki Posbıyık vekil adayı olmasaydı siz o koltukta oturuyor olmayacaktınız...