3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zabıta'dan kaçak et operasyonu

Zonguldak'ın Çaycuma ilçesi Belediye Zabıta ekipleri kaçak kesim yaparak sağlıksız et satanları tespit etti.


Çaycuma Belediyesi Zabıta ekipleri tarafından hafta sonu ve hafta başında yapılan denetim ve kontrollerde, tüm kasapları denetleyerek, 6 işyerinde kaçak et bulunduğunu tespit ederek, damgasız etlerle ilgili tutanak tanzim etti.

Vatandaşları kaçak et konusunda uyaran Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, ” Veteriner hekim ve zabıta ekiplerinin denetimleri aralıksız sürecek. Vatandaşlardan ricamız, mezbaha harici kesilmiş, veteriner kontrolünden geçmeyen ve üzerinde damgası bulunmayan etleri satın almamaları. İşyerine kaçak et sokan işyeri sahiplerini 153 nolu telefonumuza bildirmelerini istiyoruz. Zabıtamızın bize sunduğu tutanakları encümende görüşerek, işyerinde kaçak et bulunduran 6 esnafa para cezası uygulayacağız” dedi.


“SAĞLIKSIZ ET ALMAYIN”
İnsan ve Çevre sağlığına büyük önem verdiklerini anlatan Çaycuma Belediyesi Zabıta Komiseri Halit Mısırlı, “Hayvansal ürünlerden bulaşan hastalıkların önüne geçilmesi için önceden önlem alınması gerekiyor. Ayrıca haksız rekabetin ve kayıt dışı ekonominin önüne geçilmesi amacıyla yaptığımız denetimlerin hedefine ulaşmasında vatandaşlardan büyük destek bekliyoruz” diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2009 Salı 13:18:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?