3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zabıtalar bayram denetimine çıktı

Zonguldak'ta yaklaşan bayram nedeniyle zabıta ekipleri denetim yaptı.


Şehir merkezindeki mağazaların sahipleri ve seyyar satıcılar üzerinde yapılan denetlemelerde yer işgali yapan bir dükkan sahibine uyarı cezası, bir seyyar balıkçıya ve kaldırıma park eden aracın sürücüsüne zabıta kanunları gereği 157 YTL para cezası kesildi.

Denetimlerde seyyar satıcıların zabıtaların sorularına verdiği cevaplar hayli ilginç oldu. Ormandan toplanılarak açıktan satışa sunulan mantarı gören Zabıta Müdürü Nazmi Çolban, seyyar satıcıya "Bu mantarı nereden topladınız. Zehirlidir, analizi
yapıldı mı?" şeklinde sorunca "Ormandan topladık. Evet analizi yıllar önce yapıldı" cevabını aldı. Gösterilen pişkinliğe şaşıran Çolban, satıcının analiz belgesini gösterememesi üzerine mantar dolu çantaya el koydu. Devam eden denetimlerde ekipler, yer işgali yapan mağaza sahiplerine de sözlü uyarıda bulundu.
Mantar satıcısı karşısında şaşkınlığı üzerinden atamayan ekipler, kent merkezinde bir dolmuş durağında yan yana sıralanmış içi meyve sebze dolu kasaları görünce şaşırdı.

Dolmuş durağında sebze ve meyve satmaya çalışan şahıs, zabıtanın durağa yöneldiğini fark edince kasaları bırakarak kaçtı. Ekiplerden kaçmayı başaran satıcı ceza yemekten kurtulurken, içi dolu sebze ve meyve kasaları zabıtanın eline geçti. Zabıta ekipleri, kasalara el koyarak belediye binasına götürdü.


Belediye Zabıta Müdürü Nazmi Çolban vatandaşları seyyar satıcılardan mal alınmaması konusunda uyardı. Denetimlere devam edeceklerini ifade eden Çolban, şöyle konuştu: "Yaptığımız denetimlerde halkımızın rahat alış verişlerini yapması için bazı esnafı uyardık. Denetimler bayramda da devam edecek. Bayram arifesinde esnafımızda kurallara riayet etmeme konusunda bir gevşeklik gördük. Gerekli uyarıları yaptık. Kesinlikle seyyar satıcıdan malzeme ve ürün alınmasın. Özellikle bayram sürecinde şeker olsun gıda maddesi olsun malzeme alınmasın. Sağlığımız her şeyden önemlidir."

İha
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 16:46:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?