3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zabıtayı şaşırtan olay!

REKLAM PANOSU İÇİNE BAZ İSTASYONU KURDULAR

Zonguldak'ta, bir oto galerisi reklam panosu içine yapılan baz istasyonu zabıtayı şaşırttı.

Zonguldak'ın Mithatpaşa Mahallesi'nde bulunan bir oto galerisinin önünde bulunan reklam panosunun içerisine kaçak olarak baz istasyonu kuruldu. Bir vatandaşın belediye zabıta müdürlüğüne ihbarda bulunmasının ardından zabıta ekipleri baz istasyonunun bulunduğu yere giderek araştırma yaptı. Baz istasyonunu bir reklam panosunun içerisine yapıldığını gören zabıta ekipleri şaşkınlığını gizleyemedi. Zonguldak Belediyesi İmar Müdürlüğü ekipleri ile oto galerisine giden zabıta ekipleri baz istasyonu ile ilgili oto galerisine tebligat yaptı.

Zonguldak Belediyesi Zabıta Müdür Yardımcısı Murat Hamzaçebi, yer sahiplerine tebligat yaptıklarını belirterek bir ay içerisinde ruhsat almaları gerektiğini söyledi. Bir ay içerisinde ruhsat alınmazsa baz istasyonunun kaldırılacağını belirten Hamzaçebi, şöyle konuştu: "Bize bir vatandaş müracaatta bulundu. Oto galerisinin içerisinde gizli bir baz istasyonu kurulduğu haberi geldi. Biz de olay yerine gidip konuyu inceledik. Olay yerine gittiğimizde baz istasyonunun var olduğunu fark ettik. İmar Müdürlüğü işleri ekiplerimizce olay yerine giderek onunla ilgili tebligatımızı yaptık. Artık baz istasyonu ile ilgili anayasa mahkemesi kararıyla bunlar artık imar kanununa göre belediyeler tarafından ruhsatlanacak. Bu konuyla ilgili biz de konuyla ilgili tebligatımızı yaptık. Bir ay içerisinde ruhsat alması gerekiyor. Bir ay içerisinde ruhsat almadığı takdirde biz bunu yıkıyoruz."

Şehir Plancısı Gülsüm Yılmaz da, olayla ilgili prosedürü uygulayacaklarını belirterek, kaçak inşaata yapılan işlemlerin aynısının baz istasyonlarına da yapılacağını söyledi. Prosedür neyse onun uygulanacağını anlatan Yılmaz, şunları söyledi: "Önce ihtar yazısı yazdık sonrasında verilen güne kadar hala devam ediyorsa mühürleme yapacağız. Daha sonra yıkıma gidilecek. Kaçak inşaatlar için ne yapıyorsak bunlar içinde aynısını yapacağız."

Zabıta ve İmar Müdürlüğü ekibi oto galerisine tebligat yaptıktan sonra olay yerinden ayrıldı.

REKLAM PANOSU İÇİNE BAZ İSTASYONU KURDULAR
İHA
Yayın Tarihi : 7 Aralık 2009 Pazartesi 16:27:02
Güncelleme :7 Aralık 2009 Pazartesi 17:56:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?