3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zafer bayramı kutlama mesajı

Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz, yayınladıkları mesajla 30 Ağustos Zafer bayramı’nı kutladı.


CHP Zonguldak milletvekili Ali İhsan Köktürk yaptığı açıklamada 30 Ağustos’un bayram olarak kutlanmasına neden olan ve 1922 yılında gerçekleştirilen zaferi anlattı. Köktürk, “Mustafa Kemal Atatürk Önderliğinde başlatılan Ulusal Kurtuluş Savaşımız kaybedilseydi, Sevr Antlaşması ile parçalanan yurdumuz emperyalist devletlerin sömürgesi durumuna getirilecekti.


30 Ağustos 1922’de kazanılan Büyük Zafer sonucu Türk Tarihinde yeni bir dönem başlamıştır. Mazlum uluslara da örnek olan bu yeni süreçte, düşman yurttan tamamen atılmış, saltanat kaldırılmış, Lozan Barış Antlaşması’yla Bağımsızlık tüm dünyaya kabul ettirilmiştir. Lozan sonrası Cumhuriyeti ilan eden Mustafa Kemal ve arkadaşları Türk Ulusunun bir daha sömürgecilerin tuzağına düşmemesi, uygar uluslar içinde hak ettiği yeri alması için büyük devrimlere girişmişlerdir. Eğitimde birlik sağlanmış, yaşamın her alanında devrimler yapılmış, Türkiye Cumhuriyeti tüm dünyanın saygı ile izlediği büyük bir devlet olmuştur. Büyük zafer kutlu olsun” dedi. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Bektaş Açıkgöz ise yaptığı açıklamada, ulusal bağımsızlık mücadelesinin 86. yıldönümü kıvançla kutlamanın sevincini yaşadıklarını kaydetti. Ulusun bütünlüğü ve ülkenin bağımsızlığından ödün verilmeyeceği mesajını da veren Açıkgöz, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:
“Tüm dünyaya onurlu ve saygın yaşama kararlılığını duyurduğumuz 22 Ağustos 1922 tarihinde Büyük Taarruz ile başlayan Ulusal bağımsızlık mücadelesinin 86. yıldönümünü büyük bir kıvançla kutluyoruz. Ulus olma bilinci ile bütünleşen tüm yurttaşların tek vücut olarak gösterdiği direnişle kazandığı büyük zafer, Türk milletinin birliğinden ve bölünmez bütünlüğünden asla ödün vermeyeceğini, bağımsızlığına her koşulda sahip çıkacağını tüm dünyaya göstermiştir. Büyük önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün Türk Milletine emaneti olan Cumhuriyeti yaşatmayı kendine ilke edinmiş, bağımsızlık ve özgürlük mirasına sahip çıkan, bilimsel doğrularla hareket eden, laik çağdaş düşünceyi rehber edinen bir üniversite olarak, büyük zaferi kutladığımız bu günde üzerinde yaşamakta olduğumuz vatanı bize emanet eden aziz şehitlerimizi ve Başkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü rahmet ve minnetle anıyoruz.”

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ağustos 2008 Cuma 12:38:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?