3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zam eylemi

 Zonguldak Tüketici Hakları Derneği ekmeğe, suya yapılan zamların ve Telekom'un sabit ücret uygulamasının kaldırılmasını istedi. 

Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Madenci Anıtında toplanarak ekmeğe, suya yapılan zamların ve Türk Telekom tarafından abonelere yapılan sabit ücret uygulamasının kaldırılmasını istedi. Zonguldak Tüketici Hakları Derneği Başkanı Ali Topaloğlu, ekmeğe ve suya yapılan zammın kaldırılması için 7 bin imza topladıklarını belirtti. Topaloğlu, “Zonguldak’ta temel tüketim ürünlerinde astronomik zamlar yapılmaktadır. Son dönemde ekmeğe ve suya yapılan zamlar geçim sıkıntısı çeken dar gelirli yurttaşların daha da mağdur olmasına neden olmuştur. 

Ekmeğe yapılan zam sonucu imza kampanyası düzenledik. Kısa zamanda ekmeğe yapılan zamma hayır diyerek 7 bin imza toplandı bu da tüketicilerin mağdur olduğunu ortaya koymaktadır. Halkımızla birlikte bu zamanlar geri alınıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Siyasi iktidar ve onun yerel temsilcileri işçiye, memura, emekliye ve askere ücretliye zam verirken ekonominin dengesinin bozulacağını söyleyerek, ön gördükleri enflasyon kadar zam verirken piyasa koşullarında toplumun temel tüketim mallarını yıllık yüzde 50’ye varan zamlar yapmaktadırlar. Zonguldak Belediyesi 2008 yılından itibaren suya kademeli olarak zam yapmış mesken abonelerin su kullanma oranlarının arttıkça ödeyecekleri bedeli de artacaktır" dedi. Belediye Meclisi’nin inşaatlarda kullanılan su miktarlarının da bedellerinin yüzde 50 ye yakın orunlara kadar düşürüldüğünü kaydetti Topaloğlu, şunları söyledi: 

"Ülke genelinde en pahalı suyu Zonguldak Halkı kullanıyor. Belediye Başkanı ve Belediye Meclisi halktan yana değil. Bilinen çıkarcı gruplardan yana tutum alarak, gerçek yüzlerini ortaya koydular. Ekmek fiyatları da yeniden düzenlenmeli ve yıllık enflasyona göre yapılmalı. Ekmeğe İstanbul’da yüzde 7 oranında, Ankara’da hiç zam yapılmadı. Ancak Zonguldak’ta yüzde 25 oranında zam yapılmasına anlam veremiyoruz. Halkın tepkisi sonucu ve Vali Yavuz Erkmen’in de çabalarıyla ekmek fiyatları değiştirilmeden gramajı 20 gram arttırıldı. Vali Yavuz Erkmen’in bu çabasına teşekkür ediyoruz. Ancak yapılan iyileştirilmenin yetersiz olduğunu düşünüyoruz. Çünkü bir süre sonra sessiz sedasız gramaj düşürülür, bunun farkında bile olmayız. Ekmek zammına Belediye itiraz etmeli ve öncelikle kendi yetkisinde olan su zammını geri almalıdır.” Türk Telekom’un abonelere uyguladığı sabit ücret hizmetinin haksız olduğunu belirten Topaloğlu, “Düzenlediğimiz imza kampanyasının bir diğer konusu Türk Telekom’un abonesi olan tüketicilerin haksız yere hiçbir karşılığı olmadan aldığı sabit ücretlerdir. Türk Telekom’un 20 milyona yakın abonesi olduğunu düşündüğümüzde hiçbir hizmet karşılanmadan tüketicilerimizden milyonlarca dolar para kasaya girmektedir. Türk Telekom sabit ücretleri kaldırılmalıdır. Bu konuda yargının kararlarını bekliyoruz. Pahalılık, yoksulluk ve zamlar kaderimiz değildir” dedi.

.
Yayın Tarihi : 30 Mart 2008 Pazar 11:08:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?