3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zeki Sezer istifasını değerlendirdi

Demokratik Sol Parti Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, geldiği Zonguldak'ta istifasına yönelik açıklamalarda bulundu. Bir partili ile istifası hakkında konuşan Sezer, "İstifa etmem meydan okumaydı" dedi.


DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, dün akşam Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde düzenlenen canlı yayın programına katıldıktan sonra bu gün Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş'ı makamında ziyaret etti. Ziyarette göreve seçilen Bektaş'a 'hayırlı olsun' diyen Sezer, istifasını değerlendirdi. Çekilmesinin meydan okuma olduğunu söyleyen Zeki Sezer, "Türkiye'nin her zamankinden daha çok DSP'ye ihtiyacı var. DSP Türkiye'dir. Huzur ve barışın güvencesidir.

Özellikle bu konuda sıkıntılar yaşadığımız bu günlerde örgüte büyük ihtiyaç var. Bende arkadaşlarımızın bu sıkıntının giderilmesi için dirençli şekilde çalışacağına inanıyorum. Öteden beri savunduğum ilkeler nedeniyle genel başkanlıktan istifa ettim. Çekilmem mücadeledir. Ben bu kadar düzgün bir örgütle çalışırken kendimi dışarı atmanın meraklısı değilim. Ama çok düşündüm. 29 Mart 2009'dan sonra değil öncesinden beri bu konuda çok düşündüm. Genel başkanlıktan ayrıldım ama gözüm arkada değil. Demokratik Solcu öleceğim, bunda kimsenin şüphesi olmasın. Bundan sonra da ihtiyaç duyulan DSP için çalışacağım" dedi.

"ÇEKİLMEM, FARKLI İNANÇLA ÇALIŞANLARIN VAROLDUĞUNUN GÖSTERİLMESİNE FIRSATTIR"
Seçimlerde halkın yine iki partiye oy verilmesi için zorlandığını söyleyen DSP Eski Genel Başkanı Zeki Sezer, çekilmesi ile partide herkesi aşacak yeni durumların ortaya çıkacağını söyledi. Umutsuzluğa yer verilmemesi gerektiğini söyleyen Sezer, "Seçimlerde istediğimiz sonucu alamadık. Halk, yine iki partiye oy verilmesi için zorlandı. Benim o çekilmem meydan okumadır. Siyasetten gitme değildir. 'Demokratik Solcu öleceğim' derken bunu kastediyorum. Siyasetçi deyince akla rantçı, yalancı, sahtekar vesaire insanlar geliyor. Bende öteden beri başarılı olamayanların bulunduğu kurumun ülkenin önünü tıkamaması gerektiğini söyleyen birisi olarak hiçbir şey olmamış gibi devam etseydim, bende o sınıfa girmiş olurdum ki sizlerde bunu kabul etmezdiniz. DSP'de beni de hepinizi de aşacak yeni durumlar ortaya çıkacaktır. Hiç umutsuzluğa gerek yok. Bu aslında birazda siyasette farklı bir inançla çalışan insanların varolduğunun gösterilmesi fırsatıdır" dedi.

"ÇEKİLMEDEN MÜCADELE EDİN"
Zeki Sezer'in konuşması sırasında partili bir bayan Sezer'in karşısına gelerek istifasını eleştirdi. Adının Sevinç Avcı olduğu öğrenilen partili, Eski Genel Başkan Sezer'e sorular yöneltti. Avcı, "Siyasetçilerin adı artık 'rantçı, yalancı, sahtekar' gibi anılıyor. Benim siyasete girmemin nedeni sizdiniz. 'Gerçekten Türkiye dürüst bir insan buldu' diyordum. Fakat şimdi siz kalktınız 'Ben gidiyorum. Bir takım şeyleri başaramadıysam çekiliyorum' diyorsunuz. Tamam çekilebilirsiniz, ona da saygım var. Koltuk sevdalısı olmadığınızı gösterdiniz. Soruyorum size sizin, bizim gibi dürüst insanlar elini taşın altına koymadığı müddetçe siyaset kimlere kalacak. Bence siyasete dürüstlük getirilmesi isteniyorsa çekilmeden mücadele edilmelidir" diye konuştu.
 

Partilinin sözlerini dinledikten sonra sorulara cevap veren Zeki Sezer, "Hiçbir şey olmamış gibi davransaydım, 'rantçı, yalancı, sahtekar' durumuna girecektim" şeklinde sözlerini sürdürdü. Ortamın gerilmesiyle DSP İl Başkanı Nurhan Başoğlu, eline aldığı çikolata tabağını Belediye Başkanı Ali Bektaş'a uzatarak "Biz göreve seçilen başkanımıza 'hayırlı olsun' ziyaretine geldik. Buyurun başkanım çikolata alın" diyerek makam odasındaki gerilimi yumuşattı.


Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, halkı süte benzeterek "Kaymak sütten oluşur. Süt ne ise kaymağı da o olacak. Bence seçilenlerden daha çok seçenlerde sorun. Biz bütün bu baskılara rağmen tercihini yapacak olan toplumdur. Topu siyasetçilere atmak onu seçenlerin sorunudur. Biz genel başkanım ile çok az da olsa çalıştık. Ancak istifa etmesini istemezdik" dedi.
Konuşmaların ardından Zeki Sezer ve beraberindekiler belediye toplantı salonunda partililer ile bir araya geldi. Sezer, daha sonra parti binasından ayrıldı.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Nisan 2009 Perşembe 18:14:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?