3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zencefil her derde deva

Soğuk kış günlerinin en korkulan hastalıklarından olan soğuk algınlığının yanı sıra hazımsızlık, dolaşım bozukluğu ve soğuk algınlığı gibi bir çok hastalığa deva olan zencefil, kış aylarında yoğun talep görüyor

Zonguldak'ta yaklaşık 35 yıldır baharatçılık yapan Tahir Buyurucu, soğuk kış aylarında zencefil bitkisinin gribal enfeksiyon ve soğuk algınlığı gibi rahatsızlıkların yanı sıra hazımsızlık, dolaşım bozukluğu gibi bir çok hastalığa ilaç olduğunu kaydetti. Zonguldak'ta kış aylarında zencefil talebinde önemli derecede artış olduğunu kaydeden Buyurucu, zencefilin 2007 yılı içerisinde en çok sattığı bitkiler arasında yer aldığını söyledi.

Zencefil bitkisinin vücut ısısını da arttırdığını da hatırlatan Buyurucu, "Vatandaş'ın rağbet ettiği doğal bitkilerin başında zencefil geliyor. Zencefil her derde devadır. Zencefilin iyi geldiği hastalıkların başında hazımsızlık, dolaşım bozuklukları ve soğuk algınlığı gibi hastalıklar geliyor. Aşırı yenilen yemeklerden sonra ve özellikle et yemeklerinden sonra alınması uygundur. Sindirim sistemini rahatlatır. Uçak ve araba seyahatlerinde mide bulantısı ve kusma gibi şikayetlerde seyahatin öncesinde alınması sonucunda hiçbir sıkıntı olmaz. Aynı zamanda ısıtıcı özelliğinden dolayı soğuk algınlığı şikayetlerinde vücut ısısını yükselterek vücudu rahatlatır" dedi.

Buyurucu, ellerinde zencefil kalmadığını, sipariş verdiklerini söyledi

iha
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2008 Çarşamba 10:51:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?