3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZİMMDER'den Erdoğan'a teşekkür

Zonguldak İmam Hatip Lisesi Mezunları ve Mensupları Derneği Başkanı Hüdaverdi Şen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Davos'taki tavrına teşekkür etti.


İsviçre'nin Davos kentinde düzenlenen panelde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın paneli terk etmesini değerlendiren ZİMMDER Başkanı Hüdaverdi Şen, Türkiye'nin hala lider olma özelliğini koruyarak tüm dünyaya gösterdiğini söyledi. Şen, yaptığı açıklamasında "Tam 23 gün Gazze'de yaşananları göz yaşları içersinde seyrettik. Gazze'de yaşananları televizyonlarda seyrederken, gazete sayfalarında okurken uykularımız kaçtı. Evlerimizde kurduğumuz sofralarda yemeklerimizi yiyemedik. Kendimizi Gazze'de yaşayan kardeşlerimizin yerine koyduğumuzda aksini yapmak da mümkün değildi zaten. Bu süreçte acıyı yüreklerimizde hissederek, İsrail aleyhine yapılan tüm etkinliklere katılmanın yanı sıra, ilimizde hatim kampanyası düzenledik. Okunan yüzlerce hatim duasını Merkez Ulu Camide düzenlediğimiz mevlit programın sonrasında halkımızın da yoğun katılımıyla gerçekleştirmiştik. Ancak bu yaptıklarımız insan olarak, Müslüman olarak, Türk olarak bizleri tatmin etmemişti.

Yaşanan saldırıların büyüklüğünü düşündükçe yapılanların hesabının bir an önce sorulması gerektiğine inanıyorduk. Bu işi bir tek Başbakan yapabilirdi. İşte bu anlamda Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan sıfatıyla yapılması gerekeni yapmıştır. Davos'ta tüm Türkiye'nin hatta bütün İslam Alemi'nin hissiyatına tercüman olmayı başararak, İsrail Cumhurbaşkanı Peres'e tüm dünyanın gözü önünde hak ettiği şekilde haddini bildirmiştir. Bu tarihi diplomatik başarıyı, küçük hesaplar içerisindeki bazı siyasetçilerin, bazı diplomatların, gazetecilerin, küçümsüyor olmalarını da anlamış değilim. Bizler İmam Hatip Liseleri Camiası olarak biliyor ve inanıyoruz ki, Türkiye Cumhuriyeti tarihinden aldığı destekle, milletinin sağlam karakteri ve İslam Dini'ne olan bağlılığı ile bundan sonra dünyada gelişebilecek tüm olumsuzluklara karşı asla duyarsız olmayacak, inisiyatif alacak ve çözüm noktasında mutlaka müdahil olacaktır. Bu misyonumuza karşı yalanlarla, hilelerle, tuzaklarla engel olmaya çalışanlar ise her zaman tıpkı Peres gibi hak ettikleri muameleyi göreceklerdir"

iha
Yayın Tarihi : 31 Ocak 2009 Cumartesi 17:22:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?