3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ: Sahillerdeki atıklar bizim değil

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Vural Evren, sahillerdeki tıbbi atıkların ZKÜ'den geldiği yönündeki duyumlara cevap verdi. Evren, sahillerdeki tıbbi atıkların üniversiteye ait olmadığını kaydetti.

Zonguldak'ta düzenlenen su ve atık su yönetimi konulu seminer düzenlendi. Seminerde katılımcılara bilgiler verilirken bir katılımcı Zonguldak sahillerindeki tıbbi atıklarla ilgili soru sordu. Tıbbi atıkların sahillere ZKÜ tarafından bırakıldığı yönünde duyumlar aldıklarını söyleyen katılımcıya, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Vural Evren cevap verdi. Evren, "Üniversitenin kuruluş tarihinden itibaren tıbbi atıkları yaktığımız tesis var" dedi.

Tıbbi atıkların ZKÜ'den gelmediğini söyleyen Vural Evren, atık suları da üniversite bünyesinde kurulu bulunan tesisde arıtarak denize verdiklerini söyledi.

İstenilen her göreve hazır olduklarını söyleyen Rektör Yardımcısı Evren, "Enjektörler, serum hortumları Zonguldak'ta da ve tüm koylarda var. Belki Kdz.Ereğli'de bile vardır. Ama bunlar üniversite kaynaklı değil. Çünkü bizim kuruluş tarihinden itibaren bunları yaktığımız bir tesisimiz var. Atık suları arıttığımız bir tesisimiz var. Denize verdiğimiz atık su değil, arıtılmış su. ZKÜ olarak bunu gösterdik. Bizden istenilen her göreve hazırız. Üniversiteler başvurulduğunda destek verecek birimlerdir. Yani işi yapacak birim belediye, valilik gibi birimlerdir. Onlar bir işe giriştiğinde bize gelerek 'destek olurmu sunuz?' dedikleri zaman şimdiye kadar hiç hayır demedik. Görevimiz ne ise onun bilincindeyiz ve yardımcı olmaya çalışıyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 25 Ocak 2009 Pazar 15:43:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?