3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ genişliyor

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörü Açıkgöz ve beraberindeki yöneticiler, üniversitenin çalışmalarını ve yeni açılacak olan bölümleri basın mensuplarına gezdirdi.


ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, üniversitede öğrenci sayısının önemli olduğunu, ancak yüksek lisans ve doktora öğrencisinin çok daha önemli olduğunu söyledi. ZKÜ'nün kent merkezinde 15 bin öğrencisi bulunduğunu hatırlatan Rektör Açıkgöz, il genelinde bu sayının 25 bine ulaşmasını hedeflediklerini belirterek, "Öğrenci sayısı mutlaka önemli, ama yüksek lisans ve doktora öğrencisinin sayısını artırmak çok daha önemli. Günümüzde Türkiye'nin ihtiyacı olan bu. Şu an bizim bin civarında böyle öğrencimiz var" dedi.


ZKÜ Rektörü Açıkgöz ve beraberindeki yöneticiler, üniversitenin çalışmalarını basın mensuplarına gezdirdi. Yeni binalar hakkında gazetecileri bilgilendiren Açıkgöz, üniversitenin ana kampüs girişinin Emniyet Müdürlüğü kavşağına alınacağını ve kampüs içerisi ve çevresinin modern bir görünüme kavuşturulacağını kaydetti. İlk olarak yapımı tamamlanan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, daha sonra Fen-Edebiyat Fakültesi ve Merkezi Yemekhane ve Mutfak binalarını gezdirip amfinin kapılarını gazetecilere açan Açıkgöz, "Öğrencilik yıllarımda Boğaziçi Üniversitesi'nin kampüsüne bakıp hayran olurdum. Şimdi yıllar sonra aynı şekilde Zonguldak'a deniz manzaralı güzel bir kampüs kazandırmaya çalışıyoruz. 1970'li yıllarda yapılan mühendislik fakültesi ve diğer eski binaları yıkıp yerine modern derslikler yapacağız" dedi.


Yeni binalardaki amfilerde öğrencilerin yanına oturarak derse katılan Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi:
"Hastane kampüsünde hayırsever işadamı Ahmet Erdoğan'ın yaptırdığı binanın kaba inşaatı bitti ocak ayında bitecek açılışını yapacağız. Tıp Fakültesinin eğitim bloğunun kaba inşaatı devam ediyor. Kilimli'deki binamız açıldı. 16 ekimde açılışı yapılacak binalarımızla ilgili törene TBMM Başkanımız Sayın Köksal Toptan ve eski Cumhurbaşkanımız Sayın Süleyman Demirel de katılacak. Yeni yapılan yemekhane binamızda 3 bin kişi aynı anda yemek yiyebilecek. Ayrıca kampüsün karşısındaki alana bin kişilik bir yurt yapımı var, o da tamamlandığında 2 bin 500 kişilik öğrenci kapasiteli yurtlara kavuşmuş olacağız."


2008 yılında 29 milyon 950 bin TL'lik ödeneğin tamamını kullandıklarını anlatan Açıkgöz Türkiye'nin en güzel kampüslerinden birinin burası olduğunu ifade ederek, Endüstri Meslek Lisesi binalarının üniversiteye kazandırılması konusundaki soruya da, “Orası 1982 yılına kadar Meslek Yüksek okulu olarak Hacettepe Üniversitesi'ne bağlı olduğundan daha sonra Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildi. Biz orasını aldığımız zaman kampüs oluşturmak istiyoruz. Çünkü orası Cumhuriyet döneminin yapısını barındırıyor. Rektörlüğün bazı idari binalarını oraya getireceğiz. Güzel Sanatlar fakültesini orada kuracağız. Konservatuarı oraya taşıyacağız. 29 Ekim Balosu oluyor, resepsiyon yapılacak ama şehirde böyle bir yer yok. Bunu yaparsak şehre de yararlı olur. Bunun için çocuklara yeni bir yer bulmalıyız. Şehir olarak yöneticiler olarak Endüstri Meslek Lisesi olabilecek bir yer yaptırmamız veya bulmamız lazım" diye konuştu.

İha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 17:46:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?