3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ merkez yemekhanesi açıldı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Merkez Yemekhanesi Binası'nın açılışı törenle gerçekleştirildi.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Merkez Yemekhanesi Binası'nın açılışı gerçekleştirildi. Açılış törenine Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, Zonguldak Valisi Erdal Ata, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ve davetliler katıldı. Üniversitenin Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başladı. ZKÜ Oda Orkestrası'nın mini konseri ile devam eden törende Rektör Açıkgöz konuşma yaptı. Katılımcılara Merkez Yemekhane Binası hakkında bilgi veren Bektaş Açıkgöz, "Genişleme azmindeyiz. Dün itibariyle Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı atandı. Tüm çalışmalarımız öğrencilerimiz için, onların dünyada saygın birer birey olması için. Ülkemiz için canlarını feda eden şehitlerimizi, çağdaş dünyaya kafa tutabildiğimiz Cumhuriyet Devrimlerimizi hiç bir zaman unutmayınız" diye konuştu.

Zonguldak Valisi Erdal Ata ise "Üniversiteler bir ülkenin kalkınmasında çok önemli yer tutmaktadır. Gençlerin yarınlara yetişebilmesi için üniversitelerin fiziki yapıları çok önemli. ZKÜ bugün çok daha önceki üniversiteler ile kıyaslandığında çok kat etmiştir. Bir ay önce bin kişilik öğrenci yurdu inşaatının temelini attık. Kredi Yurtlar Kurumu ile ilgili ilçelere de yurt yapımı için görüşmeler yapıyoruz" dedi.
Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan ise konuşmasında üniversitelerdeki sosyal alanların önemine değindi. Toptan, üniversitelerdeki sosyal alanların laboratuvar veya dersliklerden daha çok önemli olduğunu, gençlerin sosyal alanlarda bir araya geldiğini söyledi. Konuşmasında gençlere seslenen Toptan, gençlerden Türkiye'nin dünya üzerindeki önder ülke özelliğinin gelecek yüzyıllara taşınmasını istedi. TBMM Başkanı Köksal Toptan, konuşmasının sonunda ZKÜ Merkez Yemekhanesi Binası'nın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Yemekhane Binası'nın yapımından kesitlerle sinevizyon gösterisi sunuldu. Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen törenin ardından hizmete giren Merkez Yemekhanesi Binası'nın kurdelesi kesildi. Kurdele kesiminin ardından Karadeniz Yöresi'ne ait halk oyunu gösterisi sergilendi.
Beraberindekiler ile binanın katlarını gezen Toptan, ZKÜ Rektörü Bektaş Açıkgöz'den bina hakkında bilgiler aldı. Toptan, gezinin ardından ZKÜ'den ayrıldı

iha
Yayın Tarihi : 15 Mart 2009 Pazar 18:08:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?