3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ'de Çarşamba Konserleri başladı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Devlet Konservatuarı tarafından Çarşamba Konserleri etkinliği ilk gününde gerçekleştirildi.

ZKÜ Devlet Konservatuarı tarafından Merkez Kampus Konser Salonu'nda Çarşamba Konserleri'nin ilki gerçekleştirildi.

Konser dinletisine Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, rektör yardımcıları, fakülte dekanları, ZKÜ Devlet Konservatuarı Müdür Yardımcısı Öğretim Görevlisi Cem Dertsiz ve öğrenciler katıldı. Etkinliğin açılış konuşmasını ise Dertsiz yaptı. Bir süre önce hayatını kaybeden Devlet Konservatuarı Müdürü Aydın İlik'e rahmet dileyen Dertsiz, "Biliyorum o bizi şimdi bir kenardan bizi gözünü kırpmış diğer kaşını kaldırmış biçimde izliyordur. 'Konser öncesi provalarını yapmışlar mıdır?' diye düşünüyodur. 5 yıl kısa bir zaman dilimi olarak gelebilir. Ama değerli dostumuzun değerli vaktinin eksikliğini hissetmemek mümkün değil. Aydın İlik hocamıza göre insanlar sanat tüketmeliydi. Bize bunun gibi bir çok örnek davranışı öğretti. Onun önünde saygıyla eğiliyorum" dedi.

Konservatuar Müdür Yardımcısı Cem Dertsiz'in konuşmasının ardından ZKÜ Öğretim Görevlileri Barış Kerem Bahar ve Asli Demirbağ sahneye geldi. Çarşamba Konserleri'nin ilk gününde Bahar ve Demirbağ, "Bach'tan Bartok'a" dinletilerini sergiledi.

 

iha
Yayın Tarihi : 8 Ekim 2009 Perşembe 12:16:16
Güncelleme :8 Ekim 2009 Perşembe 12:20:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?