5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

ZKÜ'de diploma sevinci

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’nin (ZKÜ) hazırlık eğitiminin verildiği İncir Harmanı Kampusü’nün tapu işlemlerinin sonuçlanıp, bu alanın üniversiteye verilmesiyle büyük bir sevinç yaşayan Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, sevincini öğrenci ve öğretim görevlileriyle paylaştı.

Tıp, mühendislik, iktisadi ve idari bölümler gibi her bölümün hazırlık sınıflarında okuyan 650 öğrencinin tamamına eğitim verilen kampusün yıllar sonra tapusunu aldıklarını belirten Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, "Binaların sahibi olan Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ile aramızdaki bürokratik engeller nedeniyle yıllardır buranın tapusunu alamamıştık. Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen ve TTK Genel Müdürü Rıfat Dağdelen’in yardımlarıyla bu bürokratik engelleri ancak tamamladık. Tapuyu nihayet elimize aldık. Tapunun elimize geçtiği bugün, aynı zamanda yaklaşık 130 milyar liralık bir yatırımla hizmete açtığımız Bilgisayar Laboratuarı’nın sevincini yaşıyoruz" dedi.

Ses sistemi bulunmayan salonda çıktığı sandalyenin üzerinden öğrencilere hitap ederek sevincini öğrenci ve öğretim görevlileriyle birlikte yaşayan Rektör Açıkgöz, "İncir Harmanı Kampusü’nün tapusu üniversitenin olmaması nedeniyle yeterli fiziki ve alt yapı hizmeti veremiyorduk. Ama öğrencilerimize en iyi ve kaliteli hocalarla eğitim sözü vermiştik. Bu sözümüzü yerine getirirken yetersiz fiziki ortama sabrettiğiniz için sizlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Zonguldak-İHA
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2004 Cuma 09:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?