3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ'de festival zamanı

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) 14. Kültür, Sanat ve Spor Festivali açılışı yapıldı.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi 14. Kültür, Sanat ve Spor Festivali kapsamında ZKÜ lojmanları önünden itibaren marşlar eşliğinde başlayan yürüyüşte rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ile madenci kıyafeti giyen öğrenciler dikkat çekti.

Lojman binaları önünden başlayan yürüyüş kampus önünde sona erdi. Kampuste düzenlenen programa Vali Yardımcısı Hayri Sandıkçı, 3. Jandarma Er Eğitim ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Erhan Güder, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Genel Başkanı Ramazan Denizer, rektör yardımcıları, daire müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Programda saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ZKÜ Marşı söylendi. Festivalin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, “Bu yıl her zaman olduğu gibi finaller öncesi çok moral depolamanız lazım. İyi eğlenmenizi istiyoruz. Festivale çok iyi sanatçılar geliyor. Sanatçılarımızı lütfen izleyin ve iyi eğlenin istiyoruz ve deşarj olmanızı istiyoruz. Sanatçıların dışında arkadaşlarınız çok güzel çalışmalar yaptılar, gösteriler sunacaklar. Bir yandan da spor şenliklerimiz devam ediyor. Lütfen onları da izleyin ve destek verin.

Alaplı ilçesinde yaptığımız kapalı spor salonumuz tamamlandı. Ereğli ilçesinde bulunan kapalı spor salonumuz devam ediyor ve eylül ayı içerisinde bitirmeyi planlıyoruz. Fen Edebiyat Fakültemiz büyük ölçüde tamamlandı. Ağustos ayı itibariyle bitireceğiz. Ayrıca üniversitenin giriş kampusunu Emniyet Müdürlüğü'nün yanına alıyoruz. İnşaat çalışmaları devam ediyor. Sizler tatilden döndüğünüzde inşaatımız tamamlanacaktır” dedi.

14. düzenlenen üniversite şenlikleri halk oyunları ekibiyle halaylar eşliğinde açılışı yapıldı. Davul ve zurna eşliğinde halaylar çekildi. Festival açılışında rektör Açıkgöz ve beraberindekiler öğrencilerin üniversite bahçesinde kurdukları standları gezdikten sonra ZKÜ Kapalı Spor salonunda oynanan voleybol maçını izlediler.

.
Yayın Tarihi : 20 Mayıs 2008 Salı 23:15:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
selen kaya IP: 88.233.55.xxx Tarih : 14.07.2008 16:19:53

ne mutlu bize Bektaç Hoca'mız gibi bi rektöre sahibiz..bizim için gerçekten çok değerlisiniz hocam