3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ'de konferans düzenlendi

Türk Dil Bayramı sebebiyle Zonguldak Karaelmas Üniversitesi'nde (ZKÜ) konferans düzenlendi.


ZKÜ Merkez Kampüsün'de düzenlenen ve 2 oturum halinde gerçekleşen konferansa Maltepe Üniversitesi Öğretim Üyesi YÖK Üyesi Prof. Dr. İsa Eşme, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi İbrahim Dizman, şair-yazar Ataol Behramoğlu, şair Çiğdem Sezer, katıldı. Türk devriminin tartışıldığı konferansta, Türk müziği ve şiiri konularına değinildi.


"Türk Devriminin Bilimsel Kazanımları" konusunda konuşma yapan Prof. Dr. İsa Çeşme, "Türkiye bilim dalında istenilen yerde değildir. Bilim dalında İslam ülkeleri sıralamasında Türkiye ön sıralarda yer almaktadır. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk Türk milletine 2 miras bırakmıştır. Bize bıraktığı miras 'Akıl ve bilim'dir. Onun bize bıraktığı tam bağımsız ve laik devlet. Biz onun bıraktığı devlete sahip çıkmaya çalışıyoruz" dedi.


Her devrimin bilimsel bir zemine oturtturulması gerektiğini belirten Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Haluk Kefelioğlu, "Bilim değişkendir. Günümüzde uzadığı düzey itibarıyla daha da güçlenebilir. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi bu çabaları gayretiyle kutluyorum. Dil Bayramınızı kutluyorum" diye konuştu.
Konferansın ikinci oturumunda oturum başkanlığını Ankara Üniversite Öğretim Görevlisi İbrahim Dizman'ın yaptığı konferansta "Türkçe'nin Müziği ve Şiiri" hakkında bilgiler verildi.


Bugünkü program; müzik grubu Ezgi'nin Günlüğü konseri ve akşam yemeğinin ardından sona erecek.

iha
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 20:10:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?