3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZKÜ'de medya ve kültür sempozyumu

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi(ZKÜ), merkezi İstanbul’da bulunan Kültür Araştırmaları Derneği işbirliği ile önümüzdeki yıl geniş kapsamlı bir Uluslar arası Medya ve Kültür Sempozyumu düzenleyecek.

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi, merkezi İstanbul’da bulunan Kültür Araştırmaları Derneği işbirliği ile önümüzdeki yıl geniş katılımlı bir Uluslararası Medya ve Kültür Sempozyumu düzenlemek üzere ilk adımı attı.

Kültürle ilgilenen çeşitli disiplinlerdeki akademisyenleri buluşturmak amacıyla, iki yılda bir değişik olguları ele alan sempozyumlar düzenleyen Kültür Araştırmaları Derneği, 2009 sempozyumunun konusunu “medya ve kültür” olarak belirledi ve sempozyumun Zonguldak’ta yapılmasını önerdi.

Derneğin yönetim kurulu üyesi ve Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Nurçay Türkoğlu, iki doktora öğrencisiyle birlikte, Zonguldak’ta yapılacak sempozyumla ilgili bu öneriyi görüşmek üzere, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz’ü ziyaret etti.

Türkoğlu, sempozyumun kapsamı hakkında bilgi verirken: “Medya ve kültür ilişkisini en geniş çerçevede ele almayı düşünüyoruz. Medyanın kültür ortamı oluşturma, varolan kültür ortamlarını taşıma, yansıtma işlevlerinin yanı sıra, medya çalışanlarının sorunlarının, yeni ve eski medya ve iletişim araçlarının teknolojisinin de tartışılmasını hedefliyoruz” dedi.

Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz ise, öneriyi son derece olumlu karşıladıklarını, bu ve benzeri sempozyumların, Zonguldak Karaelmas Üniversitesi’ni yörede bir cazibe merkezi haline getirme çabalarına katkıda bulunduğunu belirtti.

Yurttan ve dünyadan 200’e yakın seçkin akademisyenin katılması planlanan sempozyumda; Toplumsal bellek, Kamusal alan, Sanat, Aile, Çocuk, Gençlik, medya okuryazarlığı, Toplumsal cinsiyet, Eğitim, Etik, Çevre sorunları, Kent Kültürü, Madencilik, Spor, Sağlık, Tüketim Kültürü, Reklamlar, Belgesel, Sosyal reklam, Medyada iç içe geçen türler, Globalleşme, İç/Dış göç gibi ana başlıklar medya ile ilişkileri çerçevesinde ele alınacak. Sempozyuma başta Zonguldak Karaelmas Gazeteciler Derneği olmak üzere, ILAD (İletişim Araştırmaları Derneği), İletişim Fakülteleri Platformu, Medya Gözlem Platformu gibi kurum ve kuruluşlar destek veriyorlar.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mart 2008 Salı 15:07:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?