4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

ZKÜ'de mezuniyet sevinci

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) merkez kampüsü fakülte ve yüksekokullarında, 2005-2006 eğitim ve öğretim yılı mezuniyet töreni yapıldı. 

Zonguldak Şehir Stadı'nda yapılan törene, Zonguldak Valisi Yavuz Erkmen, Karabük Valisi Cemalettin Sevim, Zonguldak 3. Jandarma Tugay ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Recep Onur, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Durdu Kavak, ZKÜ Rektörü Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan ile çok sayıda öğretim görevlisi, öğrenci ve veli katıldı. Törende konuşan Rektör Prof. Dr. Açıkgöz, büyümekte olan ZKÜ'nün öğrencileri gibi öğretim görevlilerinin çoğunluğunun da gençlerden oluştuğunu söyledi. Üniversitenin temel ilkesinin Atatürkçü ve yurtsever öğrenciler yetiştirmek olduğunun altını çizen Açıkgöz, "Üniversitemizde halen 41'i profesör, 35'i doçent, 268'i yardımcı doçent olmak üzere toplam 910 öğretim elemanı, 844 idari personel çalışmaktadır. Bu zamana kadar ZKÜ'den 16 bin 139 öğrenci mezun olmuştur. Memnuniyetle ifade etmek isterim ki her fakültemiz ve her bölümümüzde doçent yetişmektedir. Halen 9 bölümde doktora, 37 bölümde yüksek lisans eğitimi yapılmaktadır. 4 yeni doktora programı için YÖK'e başvuru yapılmıştır. Tıp Fakültesi'nin tüm dallarında uzmanlık eğitimi verilmektedir. Üniversitemizde 2006 yılında 9 Avrupa ülkesiyle 15 'Erasmus' anlaşması yapılmış olup, öğrenci ve öğretim üyelerinin karşılıklı dönüşümleri sağlanmıştır" dedi. 

Konuşmaların ardından yapılan diploma dağıtım töreninde Vali Yavuz Erkmen, okul birincisi olan öğrenciye diplomasını verirken bir de altın hediye etti. Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümü öğrencisi Özgür Aslan da, diplomasını babası Zonguldak Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Turan Aslan'ın elinden almanın mutluluğunu yaşadı. Oğluna böyle bir sevinç yaşattığı için teşekkür eden Turan Aslan, "Oğlumun üniversiteden mezun olabilmesinin mutluluğunu ve onurunu yaşıyorum. Diplomasını ben verdim. Çok güzel bir duygu. Kendisini kutluyorum" diye konuştu. 

Dağıtılan diplomaların ardından oluşan sevgi çemberlerinde kol kola tutuşan öğrenciler, hep birlikte keplerini havaya fırlattı. Rektör Açıkgöz ve diğer öğretim görevlilerinin de eşlik ettiği öğrenciler, müzik eşliğinde halay çekip oyun oynadı.
.
Yayın Tarihi : 1 Haziran 2006 Perşembe 14:28:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?