4
Mayıs
2024
Cumartesi
ZONGULDAK

ZKÜ'de rektör seçimleri

Zonguldak Karaelmas Üniversitesi (ZKÜ) Rektörlük seçiminin ilk aşaması yapıldı. İlk seçimde Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey 164 oyla birinci olurken, mevcut rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz 161 oy aldı. 

ZKÜ'de Rektörlük seçimin ilk aşaması, ZKÜ Gösteri ve Konferans Salonu'nda yapıldı. ZKT Rektörlüğü için mevcut Rektör Prof. Dr. Bektaş Açıkgöz, ZKÜ Tıp Fakültesi eski Dekanı ve Hacettepe Üniversitesi'nden Prof. Dr. Gamze Mocan Kuzey, ZKÜ Bartın Orman Fakültesi'nden Prof. Dr. Harzemşah Hafızoğlu, ZKÜ'den Prof. Dr. Vuran Evren, Prof. Dr. Vildan Sümbüloğlu ve Prof. Dr. Sadi Gündoğdu aday oldu. 353 öğretim üyesinin oy kullandığı seçimlerde, Gamze Mocan Kuzey 164 oy, Bektaş Açıkgöz 161 oy, Harzemşah Hafızoğlu 16 oy, Vural Evren 3 oy, Vildan Sümbüloğlu ve Sadi Gündoğdu ise birer oy alırken, 6 oy boş çıktı, bir oy da geçersiz sayıldı. 

Seçimlerde en fazla oyu alan 6 aday, Yüksek Öğretim Kurumu'na (YÖK) bildirilecek. YÖK Genel Kurulu, bu adaylar arasından gerekli incelemeyi yaptıktan sonra sayıyı 3'e indirerek Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'e sunacak. Cumhurbaşkanı Sezer de, 3 adayla ilgili gerekli araştırmayı yaptıktan sonra bir kişiyi Rektör olarak atayacak. Sezer'in 3 adayı da yeterli görmemesi halinde, isimleri YÖK Genel Kurulu'na iade etme yetkisi bulunuyor.
iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2006 Salı 15:38:23
Güncelleme :11 Ekim 2006 Çarşamba 15:27:17


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?