3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZOFOD'tan fotoğraf yarışması

Uluslararası Kömürkent Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Festivali'ni anlatan en iyi fotoğraflar için ödül yarışması düzenlenecek.

1978 yılında kurulan Zonguldak Folklor Derneği'nin (ZOFOD) kuruluşunun 30. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlediği Uluslararası Kömürkent Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Festivali'ni anlatan en iyi fotoğraflar için ödül yarışması düzenleneceği kaydedildi.

Yarışma öncesi ZOFOD Yönetim Kurulu gazeteciler ile bir araya geldi. Toplantıya ZOFOD Onursal Başkanı Can Polat Pamay, ZOFOD Yönetim Kurulu, Ramis Muslu ve gazeteciler katıldı. Yarışma hakkında ZOFOD Yönetim Kurulu adına bilgi veren Mehmet Yıldız, ZOFOD'un geniş kitlelere sahip olduğunu söyledi.

Daha önce gerçekleştirilen festivale ilgi gösteren gazetecilere toplantıda teşekkür eden Yıldız şunları söyledi: "Herkesin bildiği gibi Zonguldak Folklor Derneği de şehrimizin ilk ülkemizin en eski birkaç kurumundan biridir. Kurulduğu 1978 yılından günümüze yaptığı ulusal ve uluslararası faaliyetlerle şehrimizin ve ülkemizin kültürde öncülüğünü yapmış ve haklı gururu olmuştur. Sırası ile Hollanda, İngiltere, Almanya ve Polonya'da başarılı gösteriler sunmuş İrlanda da katıldığı yarışmada üstün bir performans göstererek dünya 2.si olmuştur. Bundan böyle başarılarını uluslar arası organizasyonlar yaparak bu deneyimlerini şehrimizin ve ülkemizin tanıtımı ve düzenlediği Kömürkent festivali ile de taçlandırmıştır. Biliyoruz ki bu yaptığımız etkinliklerin geniş kitlelere duyurulması basın mensupları sayesinde olmaktadır. Bu nedenle de 3. Uluslararası Kömürkent Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Festivali'ni anlatan fotoğraf yarışması düzenlemeye dereceye giren eserlere de ödül vermeyi amaçladık. Bu yarışma ile hem festivalimizi konu alan en iyi fotoğrafı bulacağız hem de onu çeken basın mensuplarımızı, fotoğraf sanatçılarımızı teşvik edip ödüllendirmiş olacağız. Bu fotoğraf yarışması da Kömürkent festivali var oldukça olacak, basına ve fotoğraf sanatçılarına çektikleri fotoğrafların değerlendirilmesi olanağı sunulacaktır. Derneğimiz ve 3. Uluslararası Kömürkent Çocuk ve Gençlik Halk Oyunları Festivali tanıtımında gösterdiğiniz olağan üstü çaba her türlü övgüye değer ve teşekkür ediyoruz. Bundan böyle bizler her zaman ki gibi kültürel değerlerimize sahip çıkarak gelecek kuşaklara aktarılması yönünde köprü görevimizi sürdürüp şehrimizin ve ülkemizin tanıtımında üzerimize düşenden fazlasını yapacağız."

iha
Yayın Tarihi : 10 Ağustos 2008 Pazar 14:17:19
Güncelleme :10 Ağustos 2008 Pazar 14:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Yasin Çevik IP: 81.213.254.xxx Tarih : 11.08.2008 01:07:27

Sayın başkanım yıllardır yapmış olduğunuz hizmetleri sinop tan bile takip ediyorum, elinize yüreğinize ve emeğinize sağlık zofod yıllar sonrada hak ettiği yerde olacaktır ki bundaki en büyük pay da size ait.