3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

ZOHYAD'tan hastane ziyareti

Zonguldak Hasta ve Hasta Yakınları Hakları Derneği (ZOHYAD) Zonguldak Devlet Hastanesi’ndeki hastaları ziyaret ederek bilgilendirdi.


“26 Ekim Hasta Hakları Günü” dolayısıyla ZOHYAD Zonguldak Devlet Hastanesi’nde yatan hastaları ziyaret ederek, hasta hakları konusunda bilgiler verdi. ZOHYAD tarafından yapılan yazılı açıklamada, Hasta hakları konusunda vatandaşın bilgilenmesi gerektiği vurgulanarak, “Hasta Hakları konusunda toplumu bilinçlendirmek ve kamuoyunun dikkatini çekmek amacıyla her yıl ‘26 Ekim Hasta Hakları’ günü kutlanıyor.

Hasta Hakları, hastalarımızın yalnızca insan olmaları sebebi ile hak ettikleri uluslar arası ve ulusal mevzuat ile teminat altına alınan haklarıdır. Hastalar ve yakınları, sağlık sorunlarına çözüm ararlarken kimi zaman sağlık çalışanlarının, kimi zaman da sağlık sisteminin yarattığı sorunlarla başa çıkmak zorunda kalmaktadır. Hasta Hakları sadece hasta insanları ve yakınlarını değil, toplumun tümünü kapsamaktadır. 26 Ekim 2007 yılında kutladığımız Hasta hakları gününde, hasta hakları yasasının olmadığını belirtmiş, en kısa zamanda bu yasanın çıkmasını talep etmiştik. Buna karşın bu güne kadar bu yasa hala çıkarılamamıştır. Hasta ve hasta yakınları, hukuki eksiklikler nedeniyle haklarından tam anlamı ile faydalanamamakta ve hak arayışında geri kalmaktadır” denildi

İha
Yayın Tarihi : 27 Ekim 2008 Pazartesi 17:15:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?