3
Mayıs
2024
Cuma
ZONGULDAK

Zonguldak, Türkiye'yi aydınlatacak

ZONGULDAK Valisi Yavuz Erkmen, Çatalağzı Beldesi'nde yapımı devam eden yıllık 9.5 milyar kilovat saat enerji üretimi kapasiteli termik santralin, 2009 Mart veya Nisan ayında elektrik üretimine başlayacağını söyledi.


Vali Erkmen, beraberindeki heyetle Eren Holding tarafından yaptırılan Zonguldak Eren Termik Santral inşaatında incelemelerde bulundu. Eren Holding Zonguldak Koordinatörü Erol Orhan'dan çalışmalar hakkında bilgi alan Vali Erkmen, Türkiye'nin özel sektör anlamında en büyük termik santralinin Zonguldak'ta yapılmasından gurur duyduğunu söyledi.
Santral inşaatında 740 civarında kişinin çalıştığını belirten Vali Erkmen, “Bu sayının artacak olması ve bittiği zamanda tüm proje boyutuyla neredeyse 4-5 bin kişiye iş istihdamı sağlayacak olması, bu yatırımın önemini ortaya koymaktadır. Bu tesisin bizim açımızdan bir başka önemi de kendi bölgemizde üretilecek olan kömürün burada kullanılacak olmasıdır'' dedi.


3 üniteli olan santralin iki ünitesinin devreye girmesiyle Keban'ın iki misli elektrik üretileceğini vurgulayan Vali Erkmen, santralin belirlenen zamanda tamamlanmasını dileyerek şöyle konuştu:
“Yetkililerden aldığımız bilgiye göre santralin yıllık kömür ihtiyacı 3.5 milyon ton. İlk ünitenin devreye girmesiyle 2009 Mart veya Nisan ayında elektrik üretimine başlanacak. 2011’de de ikinci ünitenin faaliyete geçmesi hedefleniyor.''

milliyet
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 21:26:08
Güncelleme :28 Şubat 2008 Perşembe 09:59:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?