5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak: Gurbetçi ağabeyin arazi cinneti

Zonguldak’ın Kardeşler Köyü, Yayla Mevkii’nde yaşayan ve Almanya’dan emekli olduğu bildirilen Eyüp Karakaya (70) ve ismi henüz öğrenilemeyen eşi, ellerindeki pompalı tüfek ve tabancayla, aralarında arazi anlaşmazlığı bulunan Eyüp Karakaya’nın kardeşi İbrahim Karakaya’nın (53) evini bastılar.

 Evi kurşun yağmuruna tutan gurbetçi çift, bir müddet sonra evlerine geri döndü. Kurşuna tuttukları kardeşinin evini, evlerinin balkonunda gözetleyen Eyüp Karakaya ve eşi, minibüse binerek hastaneye yetişmeye çalışan yaralıları tekrar kurşun yağmuruna tuttular.


İlk saldırıda yaralanan Şenol Karakaya (29), 67 DU 253 plakalı minibüs ile annesi Fatma Karakaya (51) ve babası İbrahim Karakaya (53), eşi Naile Karakaya (31), kardeşleri Nefiye (23) ve Birol Karakaya’yı (27) hastaneye yetiştirmeye çalıştı. Şenol Karakaya, minibüsünün lastiğinin patlak ve kendisinin de yaralı olmasına rağmen kilometrelerce yol katederek yaralıları SSK Zonguldak Bölge Hastanesi’ne yetiştirmeyi başardı.

Anne Fatma Karakaya’nın yolda hayatını kaybettiği ifade edilirken, ağır yaralı olan İbrahim Karakaya’nın da ameliyata alındığı ve sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Diğer yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğunu bildiren yetkililer, saldırıyı gerçekleştiren Eyüp Karakaya ile eşinin yakalanarak gözaltına alındığını, kullanılan tabanca ve pompalı tüfeğin ele geçirildiğini söylediler. Olayla ilgili soruşturmanın sürdürüldüğü bildirildi.

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2004 Çarşamba 13:33:31
Güncelleme :11 Ağustos 2004 Çarşamba 20:36:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?