5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak: Kömürden Atatürk büstü yapıldı

Yaklaşık 10 yıl önce bir maden işçisi tarafından yapılan ve Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Maden ve Jeoloji Bölümü’ne hediye edilen kömürden Atatürk büstü, Kömür, Kok, Petrol ve Jeokimya Araştırma Laboratuarı’nda öğrencilere ve yabancı konuklara sergileniyor.

Üniversite tarafından koruma altına alınan büstün orta kalite kömürden yapıldığını belirten ZKÜ Maden ve Jeoloji Bölümü Başkanı Prof. Dr. İbrahim Buzkan, "Büstün baş kısmı bir tek kömürden yapılmış, boyun kısmı da ayrı bir kömürden yapılmıştır. Büyük emek sarf edilmiş. Çok güzel çalışma olmuştur. Öğrencilerimize ve yurt dışından gelen konuklarımıza özellikle gösteririz. Böyle bir çalışmayı ancak bir maden işçisi yapabilirdi. Bir tek maden işçisi bunu ortaya çıkarmış. Zonguldak’taki Çaydamar Ocağı’ndan çıkan yaklaşık 20 kilogramlık kömürden yapılmıştır. En kaliteli kömür küp küp yarıldığı için saç kısmındaki dalgalar, burun ve göz şekilleri gibi kısımlar büste verilemezdi" dedi.

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 16 Ekim 2004 Cumartesi 12:52:15


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Muhammet akkaş IP: 88.227.50.xxx Tarih : 8.06.2007 22:59:47
Hocam dehşet olmoş ellerinize sağlık ZKÜ adına çok güzel bir şey ama pek Atatürk'e benzetemedim.Ama Zonguldak'a Yakısır.