5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak: Vatandaşlar Taş Ocağı'nı bastı...

çalışmaların yapıldığı bölgeye 5 kilometre mesafede bulunan Körpeoğlu Köyü Kokurdan Mahallesi sakinleri, evlerinin de fırlayan taşlar nedeniyle büyük hasarlar gördüğünü belirterek, taşocağında çalışan işçilere tepki gösterdi.

Taşocağına yürüyen köylüler, yolu kapatarak iş makinelerinin çalışmalarını durdurdu. İşçilerin haber vermesi üzerine olay yerine gelen polis ve jandarma ekipleri, köylüleri taş ocağından uzaklaştırdı. Köylülerin uzaklaştırılıp bölgeye jandarma ve polisin tekrar hakim olması üzerine işçiler çalışmalarına devam etti. Yaklaşık 5 kilometre uzaklıktaki fırlayan kaya parçaları nedeniyle evleri hasar gören köylüleri, olay yerinde incelemede bulunan Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir ve Zonguldak İl Alay Komutanı Albay Ünal Ayvazoğlu sakinleştirdi.


Köylülerin yüksek miktarda dinamit patlatıldığını iddia etmesi üzerine Zonguldak İl Jandarma Alay Komutanı Ünal Ayvazoğlu, "Bundan sonra siz hukuki mücadelenizi başlatın. Yetkilileri harekete geçirin. Biz yine hukuk çerçevesinde bu konunun takipçisi olacağız. Fazla dinamit patlatılmaması için elimizden geleni yapacağız" dedi.

iha-zonguldak
Yayın Tarihi : 4 Ağustos 2004 Çarşamba 10:56:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?