5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak: Zonguldak'ın çöp sorunu çözülüyor

Batı Karadeniz Bölgesi’nin çöp sorununu çözmek amacıyla katı atık depolama ve geri dönüşüm tesislerinin kurulması için alternatif 3 yerin tespit edildiğini belirten Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Murat Kaya, bu yerlerin bakanlığa bildirildiğini söyledi.

Zonguldak Çevre ve Orman Müdürü Kaya, yaklaşık 20 günlük çalışma sonucunda Batı Karadeniz’deki toplam 1 milyon nüfuslu Bartın, Zonguldak ve Karabük illerinin 20 yıllık çöp ihtiyacına cevap verecek 3 alan tespit ettiklerini belirtti.

Çevre ve Orman, Köy Hizmetleri, Kadastro, Devlet Su İşleri, Sağlık ve Tarım İl Müdürlükleri, Maden Tetkik Arama (MTA), Orman Bölge Müdürlükleri ve Zonguldak Çevre Belediyeler Birliği’nden oluşturulan 11 kişilik komisyonun, alternatif çöp alanlarının tespitinde çok hassas davrandığını belirten Kaya, şunları söyledi:

"Yerleşim birimi ve havaalanına olan uzaklık, yeraltı su kaynakları, arazinin jeolojik ve toprak yapısı, hakim rüzgar riski, heyelan, su baskını, coğrafi konumlar, koruma alanlarına uzaklık, nakliyat açısından şehir merkezlerine yakınlık ve ulaşım şartları, kültür ve SİT alanlarında olup olmama gibi unsurlar göz önünde bulunduruldu. Tespit edilen 7 yer arasından bu koşullara göre yapılan elemelerde, en uygun 3 yerden birinin Zonguldak’ın Gökçebey İlçesi Satıbeyler Mahallesi ile Dereköseler arasındaki ormanlık alan, ikinci yerin Çaycuma İlçesi’ne bağlı Karapınar Beldesi Çukur Mahallesi Dağdeğirmeni mevkii ve üçüncü yer olarak da Zonguldak merkeze bağlı Hacıali Köyü ile Karadere arasında kalan alanlar olduğunu tespit ettik. Katı Atık İşleme Merkezi için bu 3 alternatif alanı, Çevre ve Orman Bakanlığı’na bildirdik. Kabul edilen yer ile ilgili yanıt bekliyoruz. Onay gelmesi halinde, en kısa zamanda projenin altyapı ve fizibilite çalışmalarına başlanması hedefleniyor."

ZONGULDAK-(İHA)
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2004 Cumartesi 20:32:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?