5
Mayıs
2024
Pazar
ZONGULDAK

Zonguldak Belediye Başkanı Secaatin Gonca Göreve Başladığı Altı Ayı Değerlendirdi

28 Mart 2004 yerel yönetim seçimini kazanarak göreve başlayan Zonguldak Belediye Başkanı Secaatin Gonca altı aylık çalışmaları anlattı. Belediye Nikah Salonunda yapılan basın toplantısına Gonca ile beraber Belediye Başkan Yardımcıları Kemal Cangöz ve Ender Gürcan’da katıldı. Başkan Gonca yapılan çalışmalar öncesi yaptığı açıklamasında çalışmalardaki başarının nedenini personel ve belediye meclis üyelerinin bir ekip halinde çalıştıklarına bağlarken güçlerini de halkın desteğinden ve çalışma şevkini yapılan başarılı işlerden aldıklarını söyledi. Gonca çalışmalarda ilk hedefin ve önemin öncelikle sosyal bir belediye olmak olduğunu belirtirken yol su gibi temel hizmetlerin yanında toplumsal hizmetlerini de yaptıklarını aksi taktirde yönetim ve yöneticilik kavramının dar alanda sıkışmış bir kavram olmaktan öteye gidemeyeceğini söyledi. Şeffaflığı ilke haline getirdiklerini anlatan Gonca geçmişte yapılan hatalardan ders alındığını, belediye içerisinde otoriter fakat anlayışlı bir personel disiplinini sağlandığını söyledi. Zonguldak Belediye Başkanı Secaatin Gonca altı ayda yapılan çalışmaları da şöyle anlattı;
Emekli borçlarından 207 milyar, Devir alınan 1 trilyon 212 milyardan 964 milyar küsür, Asker ailelerine, fakir ailelere ve icralık ödemeler için 170 milyar, Temizlik ve Akaryakıt borcu olan 155 milyar küsür borçlar ödendi.
Diğer borç ve ödemelerin bazılarının yaklaşık yarısı ödenirken Belediyensin 6 aylık geliri 11 trilyon 597 milyar 779 milyon olurken bu geçen yıl aynı dönemde 9 trilyon 211 milyar 300 milyon lira olduğunu belirten Gonca suya zam yapılmadan kaçak ve borçlar üzerindeki çalışmalar nedeniyle su gelirleri iki katı olan 2 trilyon 577 milyar 836 milyon gelir edildiğini söyledi. Başkan Gonca hal meyve giriş ve çıkışlarını yakın takibe alınarak yüzde 200 artış sağlandığını belirtirken şehrin yıllardır kanayan yarası haline gelen mezbahana çalışmaları devam ettiğini ve burasının Tesis haline getirecek teknoloji ve hijyenik haline getirileceğini belirtti. Gonca yönetim ve yöneticilerin olduğu her yerde uyulması gereken yasalar ve bu yasaların yürürlüğünü ve denetimini sağlayan uygulayıcılar olduğunu belirtirken bu yasaların toplumun yararına düşünülerek çıkarıldığı için bunlara uymak ise her bireyin asli görevi olduğuna değinerek Zabıta Müdürlüğünün altı aylık dönemde görevlerini eksiksiz yerine getirdiklerini söyledi. Bir kent temiz değilse yönetimde sorun vardır diyen Gonca “Çünkü bir kentin temizliği, o kentin yönetenlerin yaşam tarzlarını gösterdiğini belirtirken temizliğin aynı zamanda toplum ve insan sağlığı olduğunu ve bunun asla ihmale gelmeyeceğinden Temizlik İşleri Müdürlüğünün 137 personeliyle bu sorumluluk çabası içinde olduğunu ifade etti. Belediye Başkanı Secaattin Gonca belediye iş makinelerinin onarım ve bakımını Tamirhane Amirliği tarafından yürütüldüğünü altı ay içerisinde 42 aracın eksikliklerini ve tamirinin yapıldığını söyledi. Gonca geride kalan çalışma döneminde 19 mahallede öncelikli çalışmaların gerçekleştirildiğini anlatırken 22 mahalle ve sokakta beton yol yapımı ve tamiri, 25 noktada duvar yapımı, 10 güzergahta parke döşeme ve tamirinin yapıldığını belirtirken sosyal bir belediye olabilmek, halkımızın her türlü ihtiyacına yanıt verebilmenin başlıca hedefleri olduğunu söyledi. Sosyal bir belediye amacıyla 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramında gençlik şöleni, çok kapsamlı festival, Sünnet şöleni, Üniversite konut bulma çalışması ve Spor Kulüplere yardım destek ve çevre düzenlemesi yapıldığını söyledi. Zonguldak Belediye Başkanı Secaatin Gonca çalışmanın kararlı ve istikrarlı bir çalışma programının, azminin, hizmet etme arzusunun sonucu olduğunu belirttiği basın toplantısını Zonguldak için yapmak istediğimiz daha pek çok çalışmanın başlangıcıdır diyerek bitirdi.
İsmet YALILI
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2004 Perşembe 20:02:38
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 18:09:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
dilara IP: 88.239.40.xxx Tarih : 10.03.2009 16:09:52

6 ayı bilmem ama göreve başladığınızdan bu yana durgun renksiz köhne bir zonguldak yarattığınız kesin sayın başkan.